Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион

Еспаньол – Бетис
Дата: 21.01.2022 г.
Час: 22:00

Новакът Еспаньол все още няма победа за новата 2022 г. В предишния кръг каталунците направиха 2:2 на гости на Кадис в драматичен двубой. "Папагалчетата“ допуснаха обрат след гол в 91-ата минута, но в 96-ата върнаха попадение, с което спасиха точка. Така Еспаньол има общо 27 пункта и е на 11-та позиция. Педроса и Баре са с наказания.

Бетис пък записа първи успех за календарната година. "Зелено-белите“ разбиха с 4:0 борещия се за оцеляване Алавес, а победата за южняците дойде само няколко дни след като успяха да елиминират от турнира за Купата на Краля големия градски съперник Севиля с 2:1. Възпитаниците на Мануел Пелегрини са 3-ти и имат 37 точки. Морено е наказан, а Бартра и Монтоя са с травми.

Прогноза: Еспаньол – Бетис 1:2


Леванте – Кадис
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 15:00

Леванте трябваше да чака 20 кръга, за да запише първа победа в Ла Лига от началото на сезона. Това се случи в предишния кръг, когато "жабките“ се наложиха с 2:0 у дома над новака Майорка. Въпреки успеха валенсианци очаквано са на последното 20-то място и имат 11 точки. Весо, Дуарте и Мустафи са аут.

Борещият се за оцеляване отбор на Кадис записа осми пореден двубой без успех в Примера. В предишния кръг "лос амарийос“ стигнаха до обрат при домакинството на Еспаньол след гол в 91-та минута, но не успяха да задържат аванса си и допуснаха изравнително попадение дълбоко в добавеното време за крайното 2:2. Кадис е на предпоследното 19-то място, като имат 15 точки и засега е на пет от спасителните позиции. С травми за гостите са Хосе Мари и Гаридо.

Прогноза: Леванте – Кадис 1:1


Виляреал – Майорка
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 17:15

Амбициозният тим на Виляреал инкасира шеста загуба от началото на сезона. В последния си мач от Ла Лига "жълтата подводница“ допусна малко очаквано поражение и отстъпи с 0:1 на гости на борещия се за оцеляване състав на Елче. Така играчите на Унай Емери остават с 29 точки и са на 8-мо място в подреждането. Фойт, Алкасер и Коклен са с контузии за домакините.

Новакът Майорка е в серия от три последователни загуби. Последната от тях дойде на гости на последния в класирането Леванте за крайното 0:2. "Пиратите“ са с 20 точки и засега са на спасителното 17-то място. Контузени за Майорка са Грейф и Райо.

Прогноза: Виляреал – Майорка 3:1


Севиля – Селта Виго
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 19:30

Устремилият се към лидерската позиция тим на Севиля не успя да запише трета поредна победа в Ла Лига и завърши 1:1 на гости на Валенсия. Ремито попречи на хората на Хулен Лопетеги да се доближат на две точки зад лидера Реал Мадрид, като "рохибланкос“ са с 45 пункта и са все така на 2-ро място. Аугустинсон, Дилейни, Кунде, Сусо, Ламела и Навас са аут.

Селта пък записа трета победа за последните си пет мача в Примера. В предишния кръг "небесносините“ сразиха с 2:0 Осасуна. Така галисийци събраха 26 точки и са на 12-то място в класирането.

Прогноза: Севиля – Селта Виго 2:1


Гранада – Осасуна
Дата: 23.01.2022 г.
Час: 15:00

Гранада допусна първа загуба от седем кръга насам. В последния си мач от първенството южняците отстъпиха с 2:4 на гости на Хетафе. Андалусци са 14-ти и имат 24 точки. Ариас е аут за домакините.

Осасуна се представя много колебливо, като този път северняците допуснаха трета загуба за последните си пет срещи в Ла Лига. В предишния кръг хората на Хагоба Арасате паднаха с 0:2 на гости на Селта. Осасуна е 13-ти и има 25 точки. Давид Гарсия и Унай Гарсия са с коронавирус.

Прогноза: Гранада – Осасуна 0:0


Райо Валекано – Атлетик Билбао
Дата: 23.01.2022 г.
Час: 19:30

Райо Валекано трябваше да гостува на Барселона, но заради ангажиментите на съперника в турнира за Суперкупата двубоят не се състоя. В последния си мач от първенството "пчелите“ направиха 1:1 у дома срещу Бетис. Столичани са 7-ми и имат 31 точки. Аут за домакините са Кабрера и Меркеланс.

Атлетик Билбао направи 0:0 на гости на Алвес в последния си двубой от Ла Лига. Баските също играха в турнира за Суперкупата, където загубиха финала срещу Реал Мадрид и така възпитаниците на Марселино Гарсия Торал не успяха да защитят трофея си от последния сезон. "Лъвовете“ заемат 10-то място и са с 28 точки. Венседор, Вилялибре и Нуньес са с контузии.

Прогноза: Райо Валекано – Атлетик Билбао 2:1


Реал Сосиедад – Хетафе
Дата: 23.01.2022 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад трябваше да играе срещу Майорка, но двубоят между двата отбора беше отложен. В последния си мач от шампионата баските се наложиха с 1:0 у дома над Селта. Селекцията на Иманол Алгуасил е на 5-то място и има 33 точки. През седмицата "синьо-белите“ успяха да елиминират Атлетико Мадрид от турнира за Купата на Краля след успех с 2:0. Цубименди, Исак, Баренечеа и Монреал са контузени.

Хетафе продължа да се бори за мястото си в елитната дивизия. Клубът от покрайнините на Мадрид записа трета победа за последните си пет мача в Примера, като този път играчите на Кике Санчес Флорес сразиха с 4:2 у дома Гранада. Хетафе са на 16-то място, с 21 точки и е на четири пункта от първия от отборите под чертата. Перес и Масиас са аут.

Прогноза: Реал Сосиедад – Хетафе 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
659