Барселона ще пречупи Гранада


Н. Гавазов

Барселона ще пречупи Гранада

Гранада - Барселона

Стадион: "Нуево Лос Карменес", Гранада

Дата: 08.01.2022 г.

Час: 19:30

Съдия: Пабло Гозалес

Гранада посреща Барселона в мач от 20-я кръг на Примера дивисион и ще се опита да продължи добрата си серия. Със сигурност обаче каталунците не споделят тези намерения на съперника си, още повече, че амбициите на "блаугранас" по никакъв начин не съвпадат със сегашното положение на отбора. Очаква ни гореща битка, която би трябвало да заинтригува всички почитатели на испанския футбол.

Андалусците наистина зашеметяващо провеждат последния сегмент от сезона. Хората на Роберто Морено са без загуба в шест поредни мача, с три победи в този период, като един от успехите е над шампиона Атлетико Мадрид. Това помогна на Гранада да се изкачи до 13-то място в таблицата за класиране, на 4 пункта от десетата позиция.

Каталунците започнаха да подобряват играта си при Шави, макар и не толкова бързо и убедително както се иска на някои фенове. "Блаугранас" спечели два и завърши наравно в три от последните си три срещи. Особено впечатлява двубоят с Майорка, в който гостите от Барселона влязоха с експериментален състав заради кадрови проблеми, но постигнаха победа, която ги изкачи на пета позиция в таблицата за класиране, на точка от четвъртия Атлетико Мадрид.

Домакините са без контузените Лосано и Ариас. Брайтвайт, Араухо и Серхи Роберто са в лазарета на гостите.

- Последната среща между тези два отбора завърши при резултат 1:1.

- В 10 от последните 15 сблъсъка бяха вкарани три или повече гола.

- Гостите вкараха три или повече гола в пет от предишните шест мача на този терен.

Въпреки добрата серия на домакините, фаворит в мача е Барселона. Двубоят няма да е лек за каталунците, но по-добрата класа на играчите ще им помогне при пътуването до Гранада. Вероятно андалусците ще успеят да вкарат гол, но това няма да е достатъчно срещу именития съперник. 

Прогноза: Гранада - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Алвеш
Гарсия
Пике
Мингуеса
Де Йонг
Бускетс
Иглесиас
Дембеле
Де Йонг
Акомах
Суарес
Молина
Махис
Гоналонс
Мила
Пуертас
Нева
Торенте
Дуарте
Куини
   
Максимиано
 
Гранада (Роберто Морено)

Обоснована прогноза: Гранада - Барселона 1:2

  Сподели
406