Барса обяви за трансфера на Коутиньо във Вила


Н. Гавазов

Барса обяви за трансфера на Коутиньо във Вила

Барселона на официалния сайт обяви за споразумение с Астън Вила за трансфера на халфа Филипе Коутиньо в английския клуб. Бразилецът ще прекара втората половина на сезона под наем при "лъвовете".

Съобщава се, че трансферът ще бъде официално оформен, след като играчът премине медицински преглед и получи разрешение за работа. Контрактът включва опция за изкупуване. Барса ще плаща част от заплатата на Коутиньо. Филипе ще пътува до Бирмингам в рамките на следващите 48 часа.

Според Sky Sports,  Коутиньо вижда Вила като нещо повече от място за редовна игра. Филипе е впечатлен от амбициите и плановете на мениджъра Стивън Джерард за бъдещето.

При условие, че няма забавяне на работната виза, Коутиньо ще може да дебютира за Вила в домакинския мач от Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед на 15 януари.

29-годишният Коутиньо премина в Барселона от Ливърпул през януари 2018 г. за €135 млн. Бразилският полузащитник изигра 106 мача за испанския отбор, като отбеляза 25 гола и даде 14 асистенции. Договорът на халфа с отбора изтича през 2023 година. Порталът Transfermarkt оценява пазарната стойност на Коутиньо на 18 милиона евро.

  Сподели
795