Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте – Майорка
Дата: 08.0.2022 г.
Час: 15:00

Сезонът в Примера вече е преполовен и след първите 19 кръга Леванте продължа да е единственият отбор в първенството, който все още няма победа. В предишния кръг "жабките“ загубиха в трети пореден двубой, но този път на гости на Виляреал с изразителното 0:5. Така Левате остава с незавидните 8 точки и логично заема последното 20-то място. Мустафи и Постиго са с контузии.

Новакът Майорка също допусна загуба в Ла Лига, която беше втора поред. Този път "пиратите“ отстъпиха с 0:1 у дома от Барселона. Поражението остави клуба от Балеарските острови с 20 точки, като Майорка е на 15-то място. Хоп, Грейф, Ндиайе и Раийо са аут.

Прогноза: Леванте – Майорка 1:1


Реал Сосиедад – Селта Виго
Дата: 08.01.2022 г.
Час: 17:15

Реал Сосиедад прекъсна серията от четири поредни загуби, но въпреки това баските отново не спечелиха. В предишния кръг хората на Иманол Алгуасил завършиха 1:1 на гости на борещия се за оцеляване Алавес. "Синьо-белите“ са 7-ми и имат 30 точки. Отсъстващи за домакините са Фернандес и Монреал.

Селта започна 2022 г. с победа, като това беше втори пореден успех за "небесносините“. В последния си мач от първенството галисийци сразиха с 2:0 като гости амбициозния Бетис. Съставът от Виго е с 23 пункта и е на 12-то място в подреждането. Галярдо е аут за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад – Селта Виго 2:1


Райо Валекано – Бетис
Дата: 09.01.2022 г.
Час: 15:00

Колебливите изяви на Райо Валекано далеч от дома се пренесоха и през новата 2022 г., когато столичани записаха шести пореден двубой без победа в своя визита. Този път "пчелите“ отстъпиха с 0:2 в градския сблъсък срещу Атлетико Мадрид. Райо е на 6-то място и има 30 точки. Аут за домакините са Меркеланс, Казми, Позо, Нтека, Гарсия и Катена.

Коравият тим на Бетис пък инкасира втора поредна загуба в Примера. Този път "зелено-белите“ отстъпиха изненадващо у дома с 0:2 от Селта. Поражението остави играчите на Мануел Пелегрини с 33 точки, но въпреки това севилци запазват 3-ото си място в подреждането. Хоакин, Пецея, Монтоя, Акунку, Камараса, Сабали и Браво са с травми за гостите.

Прогноза: Райо Валекано – Бетис 2:2


Севиля – Хетафе
Дата: 09.01.2022 г.
Час: 17:15

Борещият се за титла отбор на Севиля записа четвърта победа за последните си пет мача в Примера. В предишния кръг "рохибланкос“ се наложиха с минималното 1:0 на гости на Кадис. Така хората на Хулен Лопетеги вече имат 41 точки и са на 2-ро място, като изостават с пет от лидера Реал Мадрид, но Севиля е и с мач по-малко от водача. Аут за домакините са Ламела и Сусо.

От фаворит за изпадане Хетафе вече гледа смело към оцеляването си. Клубът се преобрази след идването на Кике Санчес Флорес и вече в шест поредни мача Хетафе е без загуба в първенството, а в последните два от тях записа победи с по 1:0. Последният успех бе повече от престижен, тъй като тимът от покрайнините на Мадрид се наложи у дома над лидера Реал. Така Хетафе се измъкна от опасната зона и към момента е на 16-та позиция, с 18 точки, което обаче е само на два пункта от първия от отборите под чертата.

Прогноза: Севиля – Хетафе 2:1


Алавес – Атлетик Билбао
Дата: 09.01.2022 г.
Час: 19:30

Борещият се за оцеляване отбор на Алавес няма победа в Примера вече в седем поредни кръга. В последния баските направиха 1:1 в регионално дерби срещу Реал Сосиедад, но равенството остави клуба от Витория под чертата. Алавес е 18-ти и има 16 точки, с колкото е и Елче, чийто показатели обаче са по-добри. Понс и Наваро са с травми за домакините.

Атлетик Билбао постигна едва втора победа като гост през сезона. В предишния кръг "лъвовете“ се наложиха с 3:1 срещу Осасуна. Така селекцията на Марселино Гарсия Торал събра 27 точки и е на 10-то място в колоната. Виялибре, Берчиче, Нуньес и Гарсия са под въпрос.

Прогноза: Алавес – Атлетик Билбао 0:1


Осасуна – Кадис
Дата: 09.01.2022 г.
Час: 19:30

Осасуна продължава да се сгромолясва в Ла Лига и така клубът от Памплона няма победа в шампионата вече в десет последователни кръга. В последните два от тях северняците допуснаха поражение, като в първия си мач за 2022 г. селекцията на Хагоба Арасате отстъпи с 1:3 у дома от Атлетик Билбао. Осасуна е на 14-то място и има 22 точки. Аридане и Аресо са аут.

Кадис ще е активно замесен в борбата за оцеляване. След преполовяването на сезона андалусци са на предпоследното 19-то място в класирането. Южняците нямат победа вече в шест последователни мача. Кадис започна новата календарна година с очаквано поражение у дома с 0:1 от Севиля. "Лос амарийос“ имат 14 точки и засега са на два пункта от спасението. Гаридо и Хосе Мари продължават да лекуват контузии.

Прогноза: Осасуна – Кадис 0:0


Еспаньол – Елче
Дата: 10.01.2022 г.
Час: 22:00

Еспаньол прекъсна негативната серията от четири поредни загуби в гостувания и в предишния кръг "папагалчетата“ сразиха с 2:1 като гост коравия Валенсия. Каталунците губеха в резултата до 83-ата минута, но в крайна сметка стигнаха до обрат и грабнаха пълния комплект точки. В момента Еспаньол е с 26 пункта и е на 11-та позиция. В редиците на домакините има много играчи, които са заразени с COVID-19 и така аут са Вадийо, Лопес, Мерида, Гарсия, Калеро и Ерера.

Елче прекъсна серията от две поредни загуби, но отново не победи и започна 2022 г. с нулево реми у дома срещу Гранада. Клубът от валенсианската област се намира на спасителното 17-то място, като има 16 точки, с колкото е и Алавес, чийто показатели обаче са по-лоши. Аут за Елче са Касия, Бенедето, Марконе, Перес и Бойе.

Прогноза: Еспаньол – Елче 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
651