Барселона и Реал потрепериха, но продължават напред за Купата (видео)


FUTBOL-TV

Барселона и Реал потрепериха, но продължават напред за Купата (видео)

Барселона започна защитата си на Купата на Краля с трудна победа с 2:1 като гост над третодивизионния Линарес Депортиво. 1/16-финалният сблъсък бе интересен, каталунците трябваше да правят пълен обрат на резултата, за да се поздравят с крайния успех.

В 19-ата минута Уго Диас даде аванс на домакините, след като засече с глава центриране на Франсиско Карнисер.

След почивката възпитаниците на Шави Ернандес заиграха далеч по-нападателно и очаквано изравниха. Резервата Осман Дембеле възобнови равенството с удар в далечния ъгъл на противниковата врата.

В 69-ата минута Феран Жутгла донесе успеха на каталунците с диагонален удар във вратата на Брима Разак.

Кристиан Караседо нацели напречната греда за домакините, а в ответната атака Осман Дембеле също изпрати топката в горната греда.

Това бе исторически мач за двата тима, тъй като те никога не бяха излизали един срещу друг. Следващия мач на Барселона е като гост на Гранада в събота.

Другият гранд - Реал Мадрид се класира за 1/8-финалите в турнира, след като победи като гост тима от трета дивизия Алкояно с 3:1. Любопитното е, че именно този тим отстрани "кралския клуб“ от надпреварата през 2021 г. С голове на Едер Милитао, Марко Асенсио и Иско, обаче, този път "лос бланкос“ не допуснаха изненада и си го върнаха на Алкояно за слечилото се миналата година.

И все пак - в 66-ата минута Дани Вега хвърли в екстаз феновете по трибуните, след като завърши солова акция с мощен удар, след който топката влезе в горния ляв ъгъл на вратата на гостите, като по този начин изравни резултата. И все пак Реал стигна до победата, като само осем минути по-късно Марко Асенсио вкара за 2:1. Минута по-късно резервата Иско излезе сам срещу Хосе Хуан и резултатът стана 3:1 в полза на Реал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
570