Майорка ще се възползва от проблемите на Барселона


Н. Гавазов

Майорка ще се възползва от проблемите на Барселона

Майорка - Барселона

Стадион: "Майорка Естади", Палма де Майорка

Дата: 02.01.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Антонио Матеу

Майорка и Барселона ще затворят неделната програма на кръга в Примера дивисион. Домакините ще се опитат да прекъснат серията от седем поредни загуби срещу каталунците, което би им помогнало в борбата за оцеляване. Целта пред "блаугранас както винаги е една - победа, но ще могат ли хората на Шави Ернандес да се справят с кадровите проблеми в състава си и да постигнат намеренията си?

Майорка влиза в мача след тежка загуба с 4:1 на гости на Гренада, която основно е в резултат на авантюристична игра на островитяните в края на срещата. Хората на Луис Гарсия можеха да измъкнат точката, но тръгнаха на риск и сгрешиха. Това бе първа загуба за Майорка в последните им четири мача, като преди това тимът направи две равенства и постигна сензационна победа на терена на Атлетико Мадрид. Така островитяните събраха 20 точки и заемат 15-та позиция, на 5 пункта от опасната зона.

Играта на Барселона отново предизвиква въпроси. Отборът изглежда по-добре при Шави, отколкото при Роналд Куман, но каталунците трудно постигат положителни резултати през последния месец на миналата година. Започна се с домакинска загуба от Реал Бетис, последва равенство на гости на аутсайдера Осасуна, а след това и трудна победа с 3:2 над борещия се за оцеляването си Елче. В миналия кръг, който се случи преди коледните празници, Барселона направи 1:1 на терена на Севиля, не успявайки да се възползва от численото си преимущество след червения картон на противников играч. Така "блаугранас" събра 28 точки и заема седма позиция в таблицата за класиране, на два пункта от четвъртата позиция.

Домакините са без контузените Кубо, Седлар, Коста, Галарета, Рафильо, Родригес и Севия. Гостите буквално са разтърсени от кадрови проблеми заради наказани и контузени футболисти, а през последните дни тимът бе сполетян от огнище на коронавирус, което засегна десет човека. Парадоксалното е, че Ла Лига отказа да отложи срещата с Майорка, което предизвика недоволството на ръководството на Барселона. Извън строя за днешния мач са Брайтвайт, Депай, Фати, Серхи Роберто, Бускетс, Коутиньо, Алвеш, Умтити, Ленгле, Дембеле, Елзалсули, Алба, Гави, Дест и Балде.

Само преди няколко дни щяхме да твърдим, че гостите са фаворит за победа тук. След последните кадрови проблеми на каталунците обаче е трудно да ги определим за фаворити. Във всяка една линия има млади футболисти, без голям опит на високо ниво и трудно можем да си представим, че младежите ще бъдат конкурентни на играчите на Майорка. Гостите са изправени пред тежко гостуване и вероятната цел ще бъде да не се допусне загуба. Съветът ни е да заложим на домакинска победа или в краен случай на равенство.

Прогноза: Майорка - Барселона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Араухо
Гарсия
Пике
Мингуеса
Де Йонг
Пуиг
Иглесиас
Акомах
Хутгла
Демир
Пратс
Родригес
Канг-ин
Лиабрес
Баба
Санчес
Оливан
Гая
Валент
Мафео
   
Рейна
 
Майорка (Луис Гарсия )

Обоснована прогноза: Майорка - Барселона 1:1

  Сподели
733