Атлетико ще сломи коравия Райо Валекано


Н. Атанасов

Атлетико ще сломи коравия Райо Валекано

Атлетико Мадрид – Райо Валекано
Стадион: "Уанда Метрополитано“, Мадрид
Дата: 02.01.2022 г.
Час: 17:15

Кризата в редиците на все още действащия шампион Атлетико Мадрид се разраства и в предишния кръг "дюшекчиите“ допуснаха четвърта поредна загуба в Примера, като по този начин не успяха да спечелят нито една точка през последния месец на 2021 г. Този път столичани отстъпиха с 1:2 на гости на Гранада след обрат. Поражението остави "лос колочонерос“ с 29 точки, като Атлети са на 5-та позиция, като са на цели 17 пункта от първата позиция и по всичко личи, че клубът няма да може да защити шампионския си трофей от последния сезон.

Аут за домакините продължават да са контузените Йоренте и Савич, но пък на линия вече са Хосе Хименес и Върсалко. В навечерието на първия мач за новата календарна година стана ясно, че COVID-19 не подмина и Атлетико, като с положителен резултат за вирусната инфекцията са треньорът Диего Симеоне, Гризман, Феликс и Ерера.

Новакът Райо Валекано продължава да е приятната изненада на сезона в Ла Лига. След преполовяването на кампанията "пчелите“ продължават да мечтаят за участие в групите на Шампионската лига наесен. В момента селекцията на Андони Ираола е на 4-то място и има 30 пункта. В последния си мач от първенството мадридчани сразиха с 2:0 у дома Алавес, за да запишат трета поредна домакинска победа.

С коронавирус за гостите са редица футболисти, сред които и опитният Радамел Фалкао.

Атлетико е в серия от пет поредни победи над Райо на ниво Примера, като Валекано срази "дюшекчиите“ през 2013 г. "Пчелите“ спечелиха за последно като гости на Атлетико през 1999 г.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Райо Валекано 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Райо Валекано (Андони Ираола)
 
Арболеда
   
Балию
Савелич
Катена
Родригес
Комесана
Валентин
Паласон
Трехо
Мартин
Гуардиола
Суарес
Кореа
Лемар
Де Паул
Кондогбия
Караско
Лоди
Хименес
Ермосо
Трипиър
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Райо Валекано 1:0

  Сподели
649