Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион

Селта Виго – Еспаньол
Дата: 17.12.2021 г.
Час: 22:00

Селта записа пето равенство на сметката си до момента, след като в предишния кръг галисийци извъртяха нулево реми на гости на новака Майорка. С добавената точка "небесносините“ имат общо 17 и са на 14-та позиция в колоната. Аспас и Солари са аут за домакините.

Новакът Еспаньол продължи да редува силни изяви у дома със слаби като гост. Преди седмица "папагалчетата“ постигнаха драматичен успех над последния в класирането Леванте за крайното 4:3. Това беше трета поредна победа у дома за каталунците, като Еспаньол има 23 пункта и е на 9-то място. Мерида е наказана, Лопес и Хил са с контузии.

Прогноза: Селта Виго – Еспаньол 1:1


Райо Валекано – Алавес
Дата: 18.12.2021 г.
Час: 15:00

Новакът Райо Валекано записа пети пореден двубой без победа далеч от тома. Този път столичани отстъпиха с 0:2 срещу Виляреал. Поражението остави "пчелите“ с 27 точки, като са на 6-то място в подреждането. Меркеланс продължава да е аут за домакините.

Алавес прекъсна серията от две последователни поражения, като вече в четири поредни кръга баските са без победа. "Синьо-белите“ се намират непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат 17-то място и са с 15 точки. Леюн е наказан, а с травми са Пина и Наваро.

Прогноза: Райо Валекано – Алавес 2:0


Реал Сосиедад – Виляреал
Дата: 18.12.2021 г.
Час: 17:15

Борещият се за място в Топ 4 тим на Реал Сосиедад инкасира трета поредна загуба в Ла Лига. В предишния кръг баските бяха разбити с 0:4 на гости на Бетис. Така играчите на Иманол Алгуасил са с 29 точки и са на 5-то място в колоната. Мерино, Силва и Монреал са с контузии за северняците.

Виляреал пък прекъсна серията от две последователни поражения и в предишния кръг "жълтата подводница“ се наложи с 2:0 у дома над Райо Валекано. Селекцията на Унай Емери има 19 точки и е на 13-то място в класирането. Коклен е под въпрос за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад – Виляреал 2:2


Гранада – Майорка
Дата: 19.12.2021 г.
Час: 15:00

Гранада няма победа вече в три последователни визити. В последната от тях "рохибланкос“ стигнаха до късно реми за крайното 1:1 на гости на борещия се за оцеляване Кадис. Клубът от едноименния град е 15-ти и има 16 точки. Мачис, Рочина, Диас и Дуарте са под въпрос за андалусци.

Майорка записа четвърто поредно равенство у дома. Преди седмица новакът направи 0:0 срещу Селта. "Пиратите“ имат 20 точки и са на 12-то място в класирането. Аут за състава от Балеарските острови са Жуниор и Хоуп.

Прогноза: Гранада – Майорка 0:1


Атлетик Билбао – Бетис
Дата: 19.12.2021 г.
Час: 17:15

Атлетик Билбао няма победа вече в осем поредни кръга, а в последния от тях баските загубиха злощастно у дома от Севиля с 0:1. Възпитаниците на Марселино Гарсия Торал със сигурност могат да съжаляват, че не взеха нищо от мача, тъй като на няколко пъти уцелиха греда, а и повечето чисти положения бяха сътворени от тях. Така северняците са с 21 точки и се намират на 11-то място в подреждането. Виялибре и Берчиче са с травми.

Силната серия на Бетис продължава и преди седмица севилци постигнаха четвърта поредна победа и общо седма за последните 10 кръга в Примера. Този път хората на Мануел Пелегрини разбиха с 4:0 Реал Сосиедад, който е един от преките конкуренти за място в Топ 4. Бетис има 33 точки е на 3-то място в класирането. Камараса и Сабали продължават да са аут.

Прогноза: Атлетик Билбао – Бетис 1:1


Хетафе – Осасуна
Дата: 19.12.2021 г.
Час: 19:30

Борещият се за оцеляване Хетафе записа трето поредно равенство. В последния си мач от шампионата играчите на Кике Санчес Флорес поделиха точките на гости на Алавес за крайното 1:1. Така Хетафе има 12 пункта, но продължава да е под чертата, като заема предпоследното 19-то място. Суарес и Масиас са контузени за домакините.

Осасуна изпадна в криза и няма победа вече в осем поредни кръга, като в последните три от тях клубът от Памплона завършваше наравно. Преди седмица хората на Хагоба Арасате направиха 2:2 у дома срещу намиращия се в криза гранд Барселона. Северняците са 10-ти и имат 22 точки. Ибаньес и Аресо са аут.

Прогноза: Хетафе – Осасуна 0:0


Леванте – Валенсия
Дата: 20.12.2021 г.
Час: 22:00

След първите 17 кръга на сезона в Ла Лига Леванте продължа да е единственият отбор в първенството, който все още няма победа. В предишния кръг "жабките“ загубиха драматично с 3:4 на гости на новака Еспаньол, като остават с незавидните 8 точки и логично заемат последното 20-то място. Сон е наказан, а Радоя и Мустафи са с контузии.

Валенсия няма загуба вече в шест поредни кръга, като "прилепите“ записаха победи в последните два. Преди седмица "лос че“ срази с 2:1 у дома Елче. Така възпитаниците на Хосе Бордалас събраха общо 25 точки и се изкачиха на 7-ото място в колоната. Гая е наказан, а Паулища все още е контузен.

Прогноза: Леванте – Валенсия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
785