Барселона ще загуби точки в Страната на баските


Н. Гавазов

Барселона ще загуби точки в Страната на баските

Осасуна - Барселона

Стадион: "Рейно де Навара", Памплона

Дата: 12.12.2021г.

Час: 17:15 ч.

Съдия: Хуан Мунуера

Барселона ще пътува до Памплона в късния неделен следобед, за да се опита да запише първа победа за последните си три мача във всички турнири, което е необичайно за отбор със статута на каталунците. Местният Осасуна от своя страна ще направи всичко възможно, за да продължи безгрешната си серия до четири двубоя.

Впрочем, колективът на Арасате има всички основания да се надява на успех, защото показва нелоши резултати до момента. Тимът спечели 5 мача, шест пъти завърши наравно и претърпя поражения в пет двубоя, а това позволи да събере 21 точки и да заеме 11-то място в таблицата за класиране. Това, което на пръв поглед предизвиква безпокойство е фактът, че памплонци нямат победа в първенството от средата на октомври, но от друга страна те играха с Реал Мадрид, Севиля, Атлетико и Реал Сосиедад в този период.

Другото неутешително е статистиката с Барселона. Баските за последно победиха каталунците на свой терен през 2012 година, освен това Осасуна получи 26 гола в последните си 7 двубоя с "блаугранас", но от друга страна памплонци постигнаха сензационна победа на "Камп Ноу" през 2020 г.

Барселона се намира в лоша серия и ентусиазмът от пристигането на Шави започва да се изпарява. Отборът претърпя загуба с 3:0 на гости на Байерн Мюнхен в средата на седмицата и отпадна от Шампионска лига, позволявайки на Бенфика да заеме второто място в групата. Подобно нещо не се бе случвало от 20 години и то показва размера на кризата на "Камп Ноу". Барса постигна две победи след пристигането на Шави, но в миналия кръг претърпя домакинско поражение от Реал Мадрид. Така каталунците имат 23 точки до момента и заемат осма позиция в таблицата за класиране, на 6 пункта от топ 4 и на колосалните 16 точки от лидера Реал Мадрид.

Що се отнася до кадровата ситуация, Хесус Аресо от Осасуна ще пропусне двубоя, а под въпрос е Хуан Перес. Барселона е с по-големи проблеми - Мартин Брайтвайт, Ансу Фати, Педри, Серхи Роберто, Серхио Агуеро и Жорди Алба са в лазарета. Това са стари контузии - през седмицата се разбра, че Мемфис Депай е с травма, която го изважда от строя до края на декември. Шокът наистина е голям и вероятно Коутиньо ще води атаката на гостите, а любопитното е, че в заявката  за двубоя бе включен Феран Юта от втория отбор на каталунците.

Очертава се много тежък мач за Барселона.  Класата, традициите и историята - тук предимството на гостите е вън от съмнение, но какво значение има това, когато тимът не успява да реализира положенията си, а защитата допуска елементарни грешки? Победа за гостите в други времена щеше да е нещо нормално, а сега бихме казали, че ще е голям успех. Ако обаче свалим розовите очила, по-реално изглежда равенството, което би удовлетворило домакините.

Прогноза: Осасуна - Барселона 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Дест
Араухо
Пике
Мингуеса
Де Йонг
Бускетс
Иглесиас
Гави
Коутиньо
Езалзули
Будимир
Авила
Гарсия
Брашанац
Торо
Барха
Санчес
Гарсия
Зубирия
Видал
   
Ерера
 
Осасуна (Арасате)

Обоснована прогноза: Осасуна - Барселона 0:0

  Сподели
405