Шедьовър на Винисиус скърши Севиля и откъсна Реал на върха в Ла Лига (видео)


FUTBOL-TV

Шедьовър на Винисиус скърши Севиля и откъсна Реал на върха в Ла Лига (видео)

Реал Мадрид успя да победо Севиля с 2:1 в домакинството си от 15-ия кръг на Ла Лига и излезе еднолично начело в класирането.

Двата отбора изиграха страхотен мач с много бързо темпо. След ъглов удар в 12-ата минута гостите поведоха. Рафа Мир бе оставен напълно непокрит в наказателното поле. Той насочи прекрасно топката с глава извън обсега на Куртоа.

След половин час игра Милитао отправи мощен удар, а вратарят на гостите не се намеси достатъчно добре. Буну отклони топката, тя се удари в гредата и след това отиде на крака на Карим Бензема, който я прати в опразнената врата. За французина това е 11-и гол в Ла Лига през този сезон.

В 70-ата минута "белите" организираха бърза контраатака. Винисиус пое топката на центъра, стигна до наказателното поле и отправи удар, който беше неточен. Пет минути при въздушно единоборство между Диего Карлос и Едуардо Камавинга, топката се удари в ръката на бразилеца. Футболистите на Реал поискаха дузпа, но такава не беше отсъдена.

"Лос бланкос" нанесоха своя удар в 87-ата минута. Тогава Винисиус получи отлично подаване от Каземиро отляво. Бразилецът овладя, със страхотен рейд навлезе навътре и с брилянтен удар в горния ляв ъгъл матира Боно за 2:1. В добавеното време на срещата Куртоа показа завиден рефлекс. Белгийският страж се намеси решително, след удар с глава от няколко метра на Томас Дилейни. Вратарят на севилци Боно се беше включил в атака и пропусна да изравни резултата, разминавайки се с топката.

Така Реал запази аванса си на върха във временното класиране с 4 точки пред втория Атлетико Мадрид. "Белия балет" събра 33 точки, а Севиля е на четвърта позиция с 28.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
519