Барса - Еспаньол: Шави ще започне с победа


Н. Гавазов

Барса - Еспаньол: Шави ще започне с победа

Барселона - Еспаньол

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 21.11.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Карлос де Серо

Барселона приема Еспаньол в рамките на 14-я кръг на Примера дивисион.

Каталунците се намират в непривично ниска позиция в таблицата за класиране - на девето място със 17 точки, на 6 пункта от 4-я Атлетико. Очевидно е, че "блаугранас" е извън борбата за титлата, по-скоро тимът от "Камп Ноу" ще се стреми да попадне в Шампионска лига. Барселона е без победа в последните си четири мача в Примера дивисион и това обяснява всичко. Особено обидно се получи в последната среща с Еспаньол, в която каталунците водеха с 3:0, но загубиха преимуществото си заради грешки в защита и липса на характер. Любопитен факт за днешния двубой е това, че легендата на клуба Шави Ернандес ще направи своя дебют за "блаугранас". Специалистът се ползва с огромно доверие от страна на фенове и ръководството, но и трябват резултати. Шави заяви, че Барселона трябва постоянно да побеждава и сега е времето да докаже тези свои думи.

Еспаньол е на 11-та позиция и има същото количество точки както своя съперник. Срещу Гранада в миналия кръг "папагалите" прекъснаха серията от неуспешни резултати, постигайки победа с 2:0, като попаденията паднаха през първото полувреме. Каталунците бяха подложени на натиск след почивката, но издържаха и даже можеха да увеличат преднината си в резултат на няколко контраатаки.

Домакините не могат да разчитат на контузения Агуеро. Много от лекуващите се футболисти се завърнаха, така че Шави ще има възможност за маневри. Това обаче се отнася повече за защитата и средната линия, тъй като Дембеле и Фати също лекуват травми. Гостите са без Баре и Ву Лей.

- Барса не е допускала гол в последните си пет домакинства срещу Еспаньол.

- Еспаньол няма победа в последните си 15 гостувания.

- Барселона спечели 5 от последните си 6 домакинства срещу Еспаньол.

Фаворит в мача са домакините. Със сигурност ще видим много ентусиазъм при завръщането на Шави, което ще е от полза за "блаугранас", но и класа на тима от "Камп Ноу" е по-голяма, така че победата най-вероятно ще отиде при тях.

Прогноза:  Барселона - Еспаньол 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Еспаньол (Висенте Морено)
 
Лопес
   
Видал
Кабрера
Гомес
Педроса
Мопл
Морпанес
Рибаудо
Мелендо
Ембарба
Томас
Депай
Де Йонг
Коутиньо
Гави
Бускетс
Педри
Алба
Араухо
Гарсия
Роберто
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Еспаньол 2:0

  Сподели
393