Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте – Атлетик Билбао
Дата: 19.11.2021 г.
Час: 22:00

Кризата в Леванте продължава да се разраства, като валенсианци са единственият отбор в Примера, който все още няма победа в актива си. Преди паузата за националните отбори "жабките“ допуснаха втора поредна и общо седма загуба до момента. Това се случи при визитата на Алавес за крайното 1:2. Леванте е на предпоследното 19-то място и е с 6 точки. Де Фрутос и Марти са аут за домакините.

Атлетик Билбао инкасира втора загуба от началото на сезона, като и този път поражението дойде на собствен терен. "Лъвовете“ отстъпиха изненадващо от непретенциозния състав на Кадис за крайното 1:0. Селекцията на Марселино Гарсия Торал са 8-ми и имат 18 точки, но са и с мач по-малко. Вивиан и Берчиче са с травми.

Прогноза: Леванте – Атлетик Билбао 1:3


Селта Виго – Виляреал
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 15:00

Селта записа второ поредно равенство в Ла Лига, след като в предишния кръг "небесносините“ стигнаха до равенство 3:3 у дома срещу гранда Барселона и то след изравнителен гол в 96-ата минута. Впечатляващото в случая бе, че галисийци наваксаха пасив от цели три гола, за да спечелят точка. Така Селта има общо 12 пункта и е на 15-то място в класирането. Майо е контузен за състава от Виго.

Виляреал постигна минимална, но важна победа като домакин на Хетафе - 1:0. В герой за "Жълтата подводница" се превърна Тригерос, който бе точен след десет минути игра, като този гол се оказа единствен в мача. С асистенция в случая се отчете Алкасер. Виляреал е на 12-то място с 15 точки. Треньорът Унай Емери не може да разчита на Пино и Фойт.

Прогноза: Селта Виго – Виляреал 2:2


Севиля – Алавес
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 17:15

Устремилият се към лидерската позиция тим на Севиля записа втора поредна и общо осма победа до момента. В предишния кръг хората на Хулен Лоптеги спечелиха големия градски сблъсък срещу Бетис с 2:0. Така "рохибланкос“ имат 27 точки и са на 3-то място, като са на точка зад лидера Реал Сосиедад, но Севиля има и мач по-малко. Ен-Несири и Навас са под въпрос за домакините.

Алавес пое глътка въздух и се измъкна от зоната на изпадащите. Преди паузата в Ла Лига баските постигнаха трета победа за последните си пет мача, като този път северняците се наложиха с 2:1 у дома над Леванте и то след късен обрат. Така "синьо-белите“ имат 13 точки и са на 14-то място в класирането. Наваро е аут за гостите.

Прогноза: Севиля – Алавес 3:0


Хетафе – Кадис
Дата: 21.11.2021 г.
Час: 15:00

Хетафе инкасира девета загуба на сметката си, след като този път отстъпи с 0:1 на гости на Виляреал. Селекцията на Кике Санчес Флорес е на последното 20-то място и има едва 6 точки в актива си. Масиас и Янкто са аут за домакините.

Кадис пък постигна втори успех за сезона и след седем поредни мача без победа южняците поднесоха една от изненадите на предишния кръг, надигравайки с 1:0 като гост коравия Атлетик Билбао. Андалусци са 16-ти и имат 12 пункта. Хосе Мари, Калдерон и Гаридо са с контузии.

Прогноза: Хетафе – Кадис 1:0


Елче – Бетис
Дата: 21.11.2021 г.
Час: 19:30

Засега изглежда, че тимът на Елче ще е все така замесен в борбата за оцеляване. Отборът от едноименния град е под чертата, като е на 18-то място и има 11 точки. В предишния кръг "зелено-белите“ изтърваха успеха в 95-ата минута за крайното 2:2 на гости на новака Майорка. Моренте и Паласиос са контузени.

Амбициозният отбор на Бетис, който през настоящия сезон се цели към място в Топ 4, допусна втора поредна загуба. Този път "зелено-белите“ отстъпиха с 0:2 у дома срещу големия градски съперник Севиля. Играчите на Мануел Пелегрини са 5-ти и имат 21 пункта. Камараса и Сабали са извън сметките на Бетис.

Прогноза: Елче – Бетис 1:2


Реал Сосиедад – Валенсия
Дата: 21.11.2021 г.
Час: 22:00

Реал Сосиедад продължава да удържа лидерската си позиция. В предишния кръг баските записаха осма победа от началото на сезона, като този път възпитаниците на Иманол Алгуасил се наложиха с 2:0 като гости на Осасуна. Така "синьо-белите“ имат 28 точки, което е с точка повече спрямо Реал Мадрид и Севиля, но и двата отбора имат мач по-малко. Монреал, Фернандес, Гуриди, Оярсабал и Ияраменди са с травми.

Тимът на Валенсия демонстрира характер при домакинството си на шампиона Атлетико Мадрид и успя да стигне до равенство 3:3, въпреки че в началото на добавеното време на мача изоставаше с два гола. Във втората минута на добавеното време резервата Уго Дуро вкара втория гол за Валенсия. Отново той вкара за “прилепите" в добавеното време и донесе точката на своя отбор. "Лос че“ са 10-ти и имат 17 точки. Треньорът Хосе Бордалас не може да разчита на Паулища и Лато.

Прогноза: Реал Сосиедад – Валенсия 2:1


Райо Валекано – Майорка
Дата: 22.11.2021 г.
Час: 22:00

Добре представящият се новак Райо Валекано допусна загуба с 1:2 на гости на гранда Реал Мадрид. Поражението остави "пчелите“ с 20 точки, а столичани са на 6-то място в подреждането. Отсъстващи за домакините са Фалкао и Меркеланс.

Друг от новаците – Майорка, записа четвърто последователно равенство в Примера. Този път "пиратите“ направиха 2:2 у дома срещу Елче, като спасиха точката след гол в 95-ата минута. Отборът от Балеарските острови е на 13-то място и е с 15 точки. Кубо и Райо са с контузии, а Гарсия е наказан.

Прогноза: Райо Валекано – Майорка 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
366