Севиля препъна Барса в зрелищен спектакъл


В. Мухарски

Севиля препъна Барса в зрелищен спектакъл

Севиля И Барселона завършиха наравно, при резултат 1:1 в двубой от 28-ми кръг на Ла Лига. Двата отбора направиха едно истинско шоу за феновете по трибуните на "Рамон Санчес Писхуан".

Още в 8-ата минута звездата на Барса Лео Меси вкара от фаул, но попадението не бе зачетено от главния съдия. След половин час игра каталунците отново стигнаха до гол, който този път бе зачетен, дело на Къркич. С асистенция се отличи Андрес Иниеста. Три минути преди края на първата част Чави Ернандес намери Меси, който нацели напречната греда.

4 минути след началото на второто полувреме се стигна и до изравнителен гол. Алваро Негредо се освободи добре от защитниците на Барса и центрира към Хесус Навас, който с глава прати топката в мрежата на Валдес за 1:1. До края на срещата двата отбора си размениха по няколко голови положения.

В 75-ата минута Навас от изгодна позиция прати топката в крака на Валдес. Пет минути по-късно Кануте пробва рефлексите на стража на Барса, който обаче бе на висота. Малко по-късно Къркич се опита да намери Меси, който обаче се размина с топката.

В самия край на срещата Андрес Иниеста с шут от около 20 метра нацели напречната греда. Малко по-късно отново той бе близо до попадение, но и при тази ситуация нямаше шанс.

  Сподели
159