Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Кадис
Дата: 05.11.2021 г.
Час: 22:00

Коравият отбор на Атлетик Билбао записа пети пореден двубой без загуба в първенството. В предишния кръг "лъвовете“ се измъкнаха на гости на лидера Реал Сосиедад за крайното 1:1 в големия регионален баски сблъсък. С добавената точка играчите на Марселино Гарсия Торал имат общо 18 и са на 8-мо място в класирането, но и с мач по-малко. Виялибре и Ноласкоайн са аут.

Гол в 93-ата минута от дузпа донесе точка на Кадис при домакинството на новака Майорка за крайното 1:1. Въпреки трудно спечелената точка, южняците нямат победа в Примера вече седем последователни кръга. "Лос амарийос“ все още са под чертата, като заемат 18-та позиция и са с 9 пункта. Хосе Мари и Санчес са с контузии.

Прогноза: Атлетик Билбао – Кадис 3:1


Еспаньол – Гранада
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 15:00

Новакът Еспаньол допусна първа загуба от четири кръга насам. В последния си мач от Ла Лига катануците отстъпиха с 1:2 на гости на последния Хетафе. Поражението остави "папагалчетата“ с 14 пункта, а тимът от Барселона е на 11-то място в подреждането. Томас е наказан, а Хил е с контузия.

Гранада пък постигна едва втори успех от началото на сезона, след като в предишния кръг южняците се наложиха с 3:0 на гости на намиращия се под чертата тим на Леванте. По този начин андалусци поеха глътка въздух и вече имат 11 пункта, като са на 14-то място в колоната. Гоналон и Дуарте са аут.

Прогноза: Еспаньол – Гранада 1:1


Алавес – Леванте
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 19:30

Барселона и Алавес завършиха наравно при резултат 1:1 на "Камп Ноу" в интересен мач от кръга на Ла Лига. В 49-ата минута Мемфис Депай откри резултата след прекрасно изпълнение.Само три минути след това се стигна до една комбинация между Луис Риоха и Хоселу, която матира защитата на каталунците. Риоха направи двойно, а след това заобиколи Тер Стеген и изравни резултата. Това беше трети пореден двубой за баските без поражение, а с добавената нова точка северняците вече имат общо 10 и са извън зоната на изпадащите, намирайки се на спасителното 17-то място. Наваро е контузен за домакините.

Леванте е единственият отбор, който след първите 12 кръга на сезона все още няма победа на сметката си. Определено валенсианци ще са активно замесени в борбата за оцеляване през текущата кампания, тъй като се намират на предпоследното 19-то място и имат 6 точки. В последния си мач от Ла Лига "жабките“ отстъпиха с 0:3 у дома от Гранада. Пиер е наказан, а с контузии са Радоя, Мелеро, Марти и Мустафи.

Прогноза: Алавес – Леванте 2:1


Виляреал – Хетафе
Дата: 07.11.2021 г.
Час: 15:00

Виляреал допусна трета загуба за последните си пет мача в Примера. Този път "жълтата подводница“ отстъпи с 0:2 на гости на Валенсия. Така играчите на Унай Емери се намират на незавидното за тях 13-то място и са с 12 точки. Морено и Фойт са контузени за Виляреал.

Хетафе се нуждаеше от 12 мача, за да запише първа победа за сезона. В предишния кръг играчите на Кике Санчес Флроес се наложиха с 2:1 у дома над новака Еспаньол, а големият герой за Хетафе беше Енес Юнал, който вкара и двете попадения. Въпреки ценния успех, столичани продължават да са на последното 20-то място и имат 6 точки. Рамирес, Перес и Янкто са с травми.

Прогноза: Виляреал – Хетафе 3:1


Майрока – Елче
Дата: 07.11.2021 г.
Час: 19:30

Новакът Майорка записа трето поредно равенство в шампионата. Този път гол в 93-ата минута от дузпа лиши "пиратите“ от успех, а гостуването им на Кадис завърши при резултат 1:1. Клубът от Балеарските острови се намира на 12-то място и е с 14 точки. Раийо и Кубо са аут за домакините.

Елче инкасира втора поред и общо трета загуба за последните си пет мача в Ла Лига. Този път отборът от едноименния град отстъпи с 1:2 у дома от гранда Реал Мадрид. Елче остава с 10 точки и е на 16-то място в подреждането. Гути е наказан, а Пиати е с контузия.

Прогноза: Майорка – Елче 2:1


Осасуна – Реал Сосиедад
Дата: 07.11.2021 г.
Час: 19:30

Коравият тим на Осасуна допусна първа загуба от пет кръга насам. Това се случи при гостуването на селекцията на Хагоба Арасате на устремилия се към лидерската позиция Севиля за крайното 0:2. Северняците са 7-ми и са с 19 точки. Ерера и Ернандес са аут.

Лидерът Реал Сосиедад се издъни в последната минута след груба грешка на вратаря за крайното 1:1 у дома срещу големия регионален съперник Атлетик Билбао. Въпреки равенството, играчите на Иманол Агуасил остават на 1-ото място и са с 25 точки, което само с точка повече спрямо Реал Мадрид и Севиля, който обаче са с мач по-малко. Оярсабал, Монреал и Гуриди са в лазарета на "синьо-белите“.

Прогноза: Осасуна – Реал Сосиедад 1:2


Бетис – Севиля
Дата: 07.11.2021 г.
Час: 22:00

Серията от три поредни победа на Бетис приключи в предишния кръг, когато "зелено-белите“ отстъпиха с 0:3 на гости на шампиона Атлетико Мадрид и допуснаха трета загуба от началото на сезона. Възпитаниците на Мануел Пелегрини вече са 5-ти и са с 21 точки. Гонсалес е наказан, а Бейерин, Камараса и Сабали са с контузии преди голямото градско дерби.

Севиля постигна домакинска победа над Осасуна с 2:0 в двубой от 12-ия кръг на испанската Ла Лига. Това беше четвърти последователен успех у дома за селекцията на Хулен Лопетеги, а след него "рохибланкос“ са на 3-то място и имат 24 пункта, като са с точка зад лидера Реал Сосиедад, но севилци са и с мач по-малко. Гомес е под въпрос за дербито.

Прогноза: Бетис – Севиля 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
328