Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион

Севиля – Осасуна
Дата: 30.10.2021 г.
Час: 17:15

Севиля не успя да остане на точка от върха, след като през седмицата "рохибланкос“ завършиха 1:1 на гости на новака Майорка. Така хората на Хулен Лопетеги са с 21 пункта и към момента са на 3-та позиция в подреждането, като са на три точки от лидера Реал Сосиедад, но андалусци са и с мач по-малко. Гомес, Рекик и Ен-Несири са аут.

След трите поредни победи сега Осасуна е в серия от две последователни равенства. В междинния кръг северняците направиха 0:0 на гости на гранда Реал Мадрид. Възпитаниците на Хагоба Арасате са 6-ти и имат 19 пункта. Перес, Аридане и Рамальо са с травми.

Прогноза: Севиля – Осасуна 2:1


ВаленсияВиляреал
Дата: 30.10.2021 г.
Час: 19:30

Кризата във Валенсия се разраства и през седмицата "прилепите“ записаха седми пореден двубой без победа в Примера. Този път "лос че“ бяха разбити с 1:4 на гости на Бетис. Играчите на Хосе Бордалас са 11-ти и имат 13 пункта. Черишев и Гомес са с травми за домакините.

Късна драма осигури на Виляреал точка при домакинството на Кадис за крайното 3:3. Десет минути преди края на срещата "жълтата подводница“ изоставаше с два гола пасив, но успя да стигне до равенство. Това беше трети пореден двубой без победа за играчите на Унай Емери, а след него Виляреал е 13-ти и има 12 точки. Фойт и Морено са с контузии.

Прогноза: Валенсия – Виляреал 2:2


Кадис – Майорка
Дата: 31.10.2021 г.
Час: 15:00

Кадис записа шести пореден двубой без победа в Ла Лига. В междинния кръг андалусци има за какво да съжаляват, тъй като десет минути преди края на мача си срещу Виляреал имаха аванс от два гола за 3:1, но в крайна сметка срещата завърши при равенство 3:3. Андалусци са под чертата, като имат 8 точки и са на 18-та позиция. Гардио, Хосе Мари и Калдерон са с контузии, а Хароян е наказан.

Новакът Майорка направи второ поредно реми в Ла Лига. През седмицата клубът от Балеарските острови направи 1:1 у дома срещу устремилия се към лидерската позиция тим на Севиля. "Пиратите“ имат 13 пункта и са на 12-то място. Райо и Кубо са с контузии, а Баталия и Лий са наказани.

Прогноза: Кадис – Майорка 1:1


Хетафе – Еспаньол
Дата: 31.10.2021 г.
Час: 19:30

Гол в 98-ата минута лиши Хетафе от това да запише първа победа за сезона. Този път съставът от покрайнините на Мадрид се издъни в края при гостуването си на Гранада за крайното 1:1, а преди това домакините пропуснаха и дузпа. Играчите на Кике Санчес Флорес остават закотвени на последното 20-то място и са с едва 3 пункта. Абдлуай, Янкто и Витоло са с контузии, а Родригес е наказан.

Еспаньол няма загуба в Примера вече четири поредни кръга. Каталунците първо записаха две победи, а сега имат две равенства. През седмицата "папагалчетата“ не успяха да запазят предимството си пред коравия Атлетик Билбао и двубоят завърши 1:1. Новакът се намира 10-то място и е с 14 точки. Баре и с травма, Томас е с наказание.

Прогноза: Хетафе – Еспаньол 0:1


Реал Сосиедад – Атлетик Билбао
Дата: 31.10.2021 г.
Час: 22:00

Вече 10 поредни кръга Реал Сосиедад няма загуба в Примера. През седмицата баските очаквано се наложиха с 2:0 на гости на Селта, като по този начин възпитаниците на Иманол Алгуасил събраха 24 точки и се откъснаха на върха във временното класиране. На три пункта зад "синьо-белите“ са Реал Мадрид и Севиля, които са с мач по-малко. Фернандес, Монреал, Гуриди и Рико продължават да са в лазарета на северняците и пропускат големия баски сблъсък.

Атлетик Билбао няма загуба вече в четири поредни кръга и също ще влезе със самочувствие в баското дерби. През седмицата "лъвовете“ завършиха 1:1 на гости на новака Еспаньол. В момента играчите на Марселино Гарсия Торал са 8-ми и имат 17 пункта. Берчиче, Ноласкоайн, Зарага и Виялибре са аут.

Прогноза: Реал Сосиедад – Атлетик Билбао 2:1


Райо Валекано – Селта Виго
Дата: 01.11.2021 г.
Час: 19:30

Силните изяви на новака Райо Валекано продължават и през седмицата "пчелите“ записаха пета поредна домакинска победа и общо шеста до момента, като този път столичани сразиха с 1:0 намиращия се в криза гранд Барселона. Така Райо Валекано вече има 19 точки и е на 5-то място в подреждането. Меркеланз е аут.

Селта инкасира трета загуба за последните си пет двубоя в Примера. В междинния кръг "небесносините“ отстъпиха с 0:2 у дома от лидера Реал Сосиедад. Галисийци остават с 10 точки и са на 14-то място в класирането. За гостуването в столицата няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Райо Валекано – Селта Виго 2:0


Леванте – Гранада
Дата: 01.11.2021 г.
Час: 22:00

Леванте продължава да е един от двата отбора в Ла Лига, които все още нямат победа след първите 11 кръга на сезона. През седмицата "жабките“ успяха да измъкна точка при домакинството си на шампиона Атлетико Мадрид за крайното 2:2. Големият герой за валенсианци беше завърналият се наскоро от контузия Енис Барди, като и двете попадения бяха от дузпи. Въпреки това, Леванте продължава да е в зоната на изпадащите и заема предпоследното 19-то място със своите 6 точки. Мустафи, Кампаня и Мелеро са с контузии, а Пиер е наказан.

За втори пореден кръг Гранада спасява точка след гол в заключителните секунди. В междинния кръг андалусци стигнаха до драматично реми у дома срещу последния Хетафе за крайното 1:1, като южняците изравните в 98-ата минута, а малко преди това пропуснаха и дузпа. В момента Гранада е непосредствено над зоната на изпадащите, като заема спасителното 17-то място и е с 8 точки. Аут за гостите са Етеки, Лозано, Гоналон, Дуарте и Руис.

Прогноза: Леванте – Гранада 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
407