Барселона най-после ще спечели срещу столичен тим


Н. Гавазов

Барселона най-после ще спечели срещу столичен тим

Райо Валекано - Барселона

Стадион: "Кампо де футбол де Валекса", Мадрид

Дата: 27.10.2021 г.

Час: 20:00 ч.

Съдия: Антониу Матеу

Барселона ще пътува да Мадрид, където ще се изправи срещу Райо Валекано в мач от 11-я кръг на Примера дивисион. По-рано през сезона каталунците вече загубиха от два представителя на столицата в лицето на Атлетико и Реал. Ще имат ли сили хората на Роналд Куман да обърнат тренда или отново ще станат жертва, още повече, че Райо се представя великолепно от началото на кампанията?

Колективът на Андони Ираола е с пет победи и две загуби в последните си осем мача, но трябва да кажем, че тези две поражения са в последните три двубоя на тима. През уикенда столичани гостуваха на Бетис и успяха да върнат двата гола, но в крайна сметка допуснаха грешка в наказателното си поле и предизвикаха дузпа, която завърши с гол във вратата им. Въпреки това Райо заема достойното 8-мо място, на две точки от четвъртата позиция.

Барселона е с пункт по-малко и ужасният сезон за каталунците е материализиран от деветото място на тима. "Блаугранас" е само с 4 победи и 2 равенства от девет мача, а през уикенда загуби у дома от историческия съперник Реал Мадрид. За щастие, ситуацията около Куман се нормализира и сега поне не се разглежда евентуално негово уволнение, което би трябвало да успокои съблекалнята.

Домакините са без Меркеланс, който е контузен. кадровите проблеми на Барселона са известни на всички - в лазарета са Брайтвайт, Араухо, Педри, Дембеле и Френки де Йонг.

- Барса не е губила точки в нито един от последните си 14 мача срещу Райо.

- Последната победа за домакините е от 2002 година.

- И двата отбора отбелязаха голове в последните 6 срещи помежду си.

Барселона е фаворитът в двубоя. Каталунците са с по-голяма класа, освен това "блаугранас" играе по-добре, отколкото в началото на сезона и това се видя срещу Реал Мадрид, въпреки загубата. Очакваме, че гостите, които са наранени от последното си поражение, ще излязат много мотивирани и ще хвърлят всичко за победата. В същото време очакваме и голове в този мач. Защитата на каталунците не е убедителна, а и в последните мачове между тези тимове бяха вкарани средно по 4 попадения.

Прогноза: Райо Валекано - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Дест
Пике
Гарсия
Алба
Роберто
Бускетс
Гави
Коутиньо
Депай
Фати
Нтека
Гарсия
Трехо
Паласон
Комесана
Валентин
Гарсия
Катена
Савелих
Балу
   
Димитриевски
 
Райо Валекано (Андони Ираола)

Обоснована прогноза: Райо Валекано - Барселона 1:2

  Сподели
363