Анонс на 11-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес – Елче
Дата: 26.10.2021 г.
Час: 20:00

Алавес, който към момента изглежда, че ще е един от отборите, които ще се борят за оцеляване през настоящия сезон, записа втори успех до момента. В предишния кръг баските спечелиха с 2:0 на гости на Кадис и поеха глътка въздух. Северняците остават под чертата, като са на 18-то място и имат 6 точки, но са и с мач по-малко.

Елче записа само една победа за последните си пет мача в Примера. В предишния кръг валенсианци направиха 2:2 у дома с новака Еспаньол. Клубът от едноименния град има 10 точки и е на 15-та позиция в колоната.

Прогноза: Алавес – Елче 1:1


Еспаньол – Атлетик Билбао
Дата: 26.10.2021 г.
Час: 22:00

Добре представящият се новак Еспаньол не успя да запише трета поредна победа в Ла Лига, след като преди няколко дни каталунците завършиха 2:2 на гости на Елче. "Папагалчетата“ остават на 11-то място, като имат 13 пункта. Бате, Мигелон и Пуадо са контузени.

Атлетик Билбао записа втори последователен успех в първенството, като и този път "лъвовете“ спечелиха на собствен терен, но надигравайки с 2:1 у дома амбициозния Виляреал. Селекцията на Марселино Гарсия Торал пропусна и дузпа, но с добавените три точки баските имат 16 и вече са на 8-ма позиция. Ноласкоайн и Берчиче са аут.

Прогноза: Еспаньол – Атлетик Билбао 2:2


Виляреал – Кадис
Дата: 26.01.2021 г.
Час: 22:30

Коравият тим на Виляреал допусна втора поредна шампионатна загуба, падайки с 1:2 на гости на Атлетик Билбао. Поражението смъкна "жълтата подводница“ на незавидното за амбициите на отбора 13-то място, а предвожданият от Унай Емери състав е с 11 точки. За домакините няма отсъстващи футболисти.

По всичко личи, че Кадис ще е активно замесен в борбата за оцеляване през настоящата кампания. В момента андалусци се намират непосредствено над зоната на изпадащите, като са със 7 точки и са на 17-то място. В последния си мач от Примера южняците отстъпиха с 0:2 от Алавес. Гаридо и Хосе Мари са с травми.

Прогноза: Виляреал – Кадис 3:0


Майорка – Севиля
Дата: 27.10.2021 г.
Час: 20:00

Новакът Майорка рухна в добавеното време при гостуването си на Валенсия. До 93-ата минута на мача "пиратите“ имаха комфортен аванс от два гола, но в крайна сметка двубоят завърши 2:2. Така клубът от Балеарските острови добави само точка в актива си и в момента е с 12 пункта, заемайки 12-та позиция. Кубо и Райо са аут за домакините.

Устремилият се към лидерското място състав на Севиля записа втора поредна победа и общо шеста до момента. "Рохибланкос“ се справиха с 5:3 у дома срещу Леванте и така вече имат 20 точки, като са на 3-то място, на точка зад лидера Реал Сосиедад, но и с мач по-малко. Треньорът Хулен Лопетеги не може да разчита на Гомес и Рекик.

Прогноза: Майорка – Севиля 1:3


Бетис – Валенсия
Дата: 27.10.2021 г.
Час: 21:00

Амбициозният Бетис записа втора поредна победа и общо пета до момента, след като в предишния кръг "зелено-белите“ се наложиха с 3:2 у дома срещу коравия Райо Валекано. Селекцията на Мануел Пелегрини вече има 18 точки и се изкачи до 5-ото място в колоната. Камараса и Сабали са с контузии за севилци.

Валенсия се спаси от домакинско поражение срещу новака Майорка след драматично 2:2. "Прилепите“ изоставаха с два гола до 93-ата минута, но след две късни попадения успеха да спечелят точка. "Лос че“ имат общо 13 пункта и са на 10-та позиция, като Валенсия няма победа в пет последователни кръга. Треньорът Хосе Бордалас не може да разчита на Пичини и Лато.

Прогноза: Бетис – Валенсия 2:2


Селта Виго – Реал Сосиедад
Дата: 28.10.2021 г.
Час: 20:00

Селта прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг галисийци се наложиха с 3:0 на гости на последния Хетафе. "Небесносините“ имат 10 точки и са на 14-то място в колоната. Фонтан и Тапия са с травми за клуба от Виго.

Реал Сосиедад записа трето равенство от началото на сезона, след като в последния кръг баските завършиха 2:2 на гости на действащия шампион Атлетико Мадрид. Играчите на Иманол Алгуасил пропиляха комфортен аванс от два гола, но въпреки това запазват лидерската си позиция. Северняците са с 21 пункта, като са с точка повече от Реал Мадрид и Севиля, които обаче са и с мач по-малко. За предстоящия двубой аут за баските са Цубименди, Оярсабал, Гуриди, Ияраменди, Фернандес и Монреал.

Прогноза: Селта Виго – Реал Сосиедад 0:2


Гранада – Хетафе
Дата: 28.10.2021 г.
Час: 21:00

Гол в последната минута донесе точка при гостуването на Гранада срещу коравия Осасуна за крайното 1:1. Андалусци са в близост до зоната на изпадащите, като имат 7 пункта и са на 16-то място. Дуарте, Етеки и Лосано са с контузии за "рохибланкос“.

Бъдещето на Хетафе в елитната Ла Лига към момента не изглежда никак сигурно, след като след първите 10 кръга на сезона клубът от покрайнините на Мадрид е един от двата отбора, които все още нямат победа в актива си. В предишния кръг играчите на наскоро назначения Кике Санчес Флорес отстъпиха с 0:3 у дома от Селта. Хетафе остава на последното 20-то място и е с едва 2 точки. Мата, Витоло и Янкто са аут.

Прогноза: Гранада – Хетафе 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
267