Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион

Осасуна – Гранада
Дата: 22.10.2021 г.
Час: 22:00

Силната серия на Осасуна продължи и в предишния кръг, когато селекцията на Хагоба Арасате се наложи с 2:1 на гости на коравия Виляреал, за да постигне трети последователен успех в Ла Лига. По този начин северняците вече имат 17 точки и са на 5-то място в класирането, като дори са на три пункта от върха. Кике и Ернандес са аут.

Гранада трябваше да домакинства на Атлетико Мадрид преди седмица, но двубоят на андалусци беше отложен. Иначе в последния си двубой от Примера южняците се наложиха с 1:0 над Севиля. Клубът от едноименния град остава с 6 точки и е непосредствено над опасната зона, заемайки 17-та позиция. Брис е под въпрос.

Прогноза: Осасуна – Гранада 2:0


Валенсия – Майорка
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 15:00

Барселона победи Валенсия с 3:1 в двубой от деветия кръг на Ла Лига. Домакините логично стартираха уверено, но още в 5-ата минута Хосе Гая ги изненада, след като с мощен шут извън наказателното поле направи Тер Стеген безпомощен за 0:1. Впоследствие обаче каталунците се надигнаха и стигнаха до пълен обрат. Това беше пети пореден двубой без победа за Валенсия в първенството. Така "прилепите“ остават с 12 точки и са на 10-то място. Алдерете е наказан за "лос че“.

Новакът Майорка записа четвърта загуба от началото на сезона. В предишния кръг "пиратите“ отстъпиха с 0:1 от новия лидер Реал Сосиедад и то след допуснат гол в последната минута. Отборът от Балеарските острови е на 13-то място и има 11 точки. Седлар и Кубо са с травми.

Прогноза: Валенсия – Майорка 2:1


Кадис – Алавес
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 17:15

Кадис допусна втора поредна загуба далеч от дома и вече в четири последователни кръг южняците са без победа. В последния от тях "жълтите“ отстъпиха с 0:2 на гости на новака Еспаньол. Андалусци са 16-ти и имат 7 точки. Гаридо е аут за Кадис.

Гол в последната минута донесе седма загуба на сметката на Алавес, който по всичко личи, че ще е активно замесен в борбата за оцеляване през настоящия сезон. Този път баските отстъпиха с 0:1 у дома от Бетис, като "синьо-белите“ остават под чертата, заемайки 19-та позиция и са с 3 точки. Добрите новини за северняците са, че няма липсващи играчи.

Прогноза: Кадис – Алавес 2:1


Елче – Еспаньол
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 19:30

Елче продължи с колебливите изяви далеч от дома, след като преди седмица валенсианци отстъпиха с 1:2 на гости от намиращия се в силна форма Райо Валекано и то след обрат. Това беше трета последователна загуба за Елче в гостуване, а след нея "зелените“ са 14-ти и имат 9 точки. За домакините няма отсъстващи футболисти.

Новакът Еспаньол записа втора поредна победа в Примера. Този път каталунците се справиха с 2:0 у дома срещу Кадис. "Папагалчетата“ вече са 11-ти и имат 12 пункта. Мигелон и Пуадо са аут.

Прогноза: Елче – Еспаньол 0:1


Атлетик Билбао – Виляреал
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 22:00

Атлетик Билбао трябваше да гостува на Реал Мадрид, но двубоят между двата отбора беше отложен. В последния си мач от първенството баските се наложиха с 1:0 над Алавес. "Лъвовете“ са 9-ти и имат 13 точки. Треньорът Марселино Гарсия Торал не може да разчита на Виялибре и Паредес.

Амбициозният състав на Виляреал допусна първа загуба от началото на сезона. В предишния кръг "жълтата подводница“ отстъпи с 1:2 у дома от намиращия се във форма тим на Осасуна. Селекцията на Унай Емери остава в долната половина на класирането най-вече заради много равенства, които има на сметката си – 5. Виляреал е 12-ти и е с 11 точки. Диа е под въпрос.

Прогноза: Атлетик Билбао – Виляреал 1:1


Севиля – Леванте
Дата: 24.10.2021 г.
Час: 15:00

Севиля записа минимален, но важен успех с 1:0 като гост на Селта на “Балаидос" във Виго в двубой от 9-ия кръг на Ла Лига. Първата част бе сравнително равностойна, но след почивката по-опитният отбор успя да стигне до трите точки. Андалусците спечелиха благодарение на гола на новото попълнение Рафа Мир, който се разписа в 54-ата минута. Така хората на Хулен Лопетеги взеха всички точки от нача, с които излязоха на 3-то място в класирането на Ла Лига и са със 17 пункта. Жордан и Ен-Несири са контузени за домакините.

Леванте пък продължава да е един от двата отбора, които все още нямат победа от началото на сезона. В предишния кръг "жабките“ прекъснаха серията от три поредни загуби, но отново не спечелиха, тъй като завършиха при резултат 0:0 у дома срещу Хетафе. Валенсианци са 18-ти и са с 5 точки. Малса, Постиго, Вукчевич, Барди и Кампаня са аут.

Прогноза: Севиля – Леванте 3:0


Бетис – Райо Валекано
Дата: 24.10.2021 г.
Час: 19:30

Бетис записа четвърта победа в актива си, но успехът не дойде никак лесно. "Зелено-белите“ спечелиха с 1:0 на гости на предпоследния Алавес и то след гол в заключителните минути на срещата. Така хората на Мануел Пелегрини вече имат 15 точки и са на 9-та позиция в колоната. Сабали е аут.

Силно представящият се до момента новак Рай Валекано записа четвърта победа за последните пет кръга в Примера и общо пета до момента. Преди седмица столичани направиха пълен обрат у дома срещу Елче за крайното 2:1. "Пчелите“ са 6-ти и имат 16 точки. Балиу е наказан, а с контузии са Савелих и Меркеланс.

Прогноза: Бетис – Райо Валекано 2:2


Хетафе – Селта Виго
Дата: 25.10.2021 г.
Час: 22:00

Кике Санчес Флорес започна с нулево реми на гости на Леванте при завръщането си начело на Хетафе. Целта пред специалиста ще е да успее да измъкне отбора от покрайнините на столицата от зоната на изпадащите. Хетафе е един от двата отбора, които все още нямат победа от началото на сезона и е на последното 20-то място, с едва 2 точки. Перес и Янкто са аут.

Севиля записа минимален успех с 1:0 като гост на Селта на “Балаидос" във Виго в двубой от 9-ия кръг на Ла Лига. Първата част бе сравнително равностойна, но след почивката по-опитният отбор успя да стигне до трите точки. Малко след изтичането на час игра домакините имаха шанс да изравнят, когато удар на Нолито с глава срещна лявата греда на вратата на гостите. В края Селта пропиля нов шанс за гол. В 81-ата минута Хави Галан отправи зловещ удар от далечна дистанция от пряк свободен удар, но топката мина покрай лявата греда на Буну. Така "небесносините“ остават със 7 точки и са на 15-то място. Тапия е контузен.

Прогноза: Хетафе – Селта Виго 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
395