Барселона след шеметен обрат се справи с Валенсия


FUTBOL-TV

Барселона след шеметен обрат се справи с Валенсия

Барселона победи Валенсия с 3:1 в двубой от деветия кръг на Ла Лига.

Двубоят тази вечер е специален за домакините, след като каталунският парламент отмени рестрикциите за присъствието на публика на спортни събития на открито. За първи път от година и половина няма ограничения на “Камп Ноу" - на трибуните присъстват 47 317 зрители.

Домакините логично стартираха уверено, но още в 5-ата минута Хосе Гая ги изненада, след като с мощен шут извън наказателното поле направи Тер Стеген безпомощен за 0:1. Феновете на Валенсия имаха малко време за радост, тъй като още в 13-ата минута Мемфис Депай върна топката към Ансу Фати пред наказателното поле, който успя да стреля точно във вратата за 1:1.

В 25-ата минута Гонсало Гедеш опита да върне аванса на "прилепите", но силният му шут мина покрай вратата. В 41-ата минита Барселона направи обрат след изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение на Хосе Гая срещу Ансу Фати. Мемфис Депай стреля смело и не даде шанс на Силесен да спаси. Така резултатът стана 2:1.

Началото на второто полувреме започна с възможност за Барселона да увеличи още головата разлика, но вратарят на Валенсия се намеси чудесно и спаси с ръка шут на Ансу Фати в десния ъгъл. Краят на интригата дойде в 85-ата минута след като Филипе Коутиньо получи топката от Дест и с лекота вкара гол за 3:1.

  Сподели
225