Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте – Хетафе
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 19:30

Леванте продължава да е един от двата отбора, който все още няма победа от началото на сезона в Примера. В последния си мач от първенството "жабките“ инкасираха трета последователна загуба, като този път отстъпиха с 0:1 на гости на новака Майорка. Валенсианци са под чертата, заемайки 18-та позиция и са с 4 точки. Слабото представяне до момента принуди ръководството на клуба да се раздели с Пако Лопес и сега начело на тима застана Хавиер Перейра. Гомес, Кампаня и Барди са аут за домакините.

Хетафе пък е другият отбор, който не познава вкуса на победата, но успя да спечели първа точка в актива си преди паузата за националните отбори, след като завърши 1:1 у дома срещу амбициозния Реал Сосиедад. Въпреки това, клубът от покрайнините на Мадрид продължава да е на последното 20-то място в подреждането. Мичел беше уволнен като старши-треньор, а неговото място зае Кике Санчес Флорес. Витоло и Янкто са с травми.

Прогноза: Леванте – Хетафе 2:1


Реал Сосиедад – Майорка
Дата: 16.102.2021 г.
Час: 22:00

Устремилият се към лидерската позиция тим на Реал Сосиедад претърпя неочаквана издънка в последния си мач от Ла Лига. В него баските завършиха 1:1 срещу намиращия се на последно място Хетафе. Играчите на Иманол Алгуасил пропуснаха отлична възможност да се изкачат на върха в шампионата, като са със 17 точки, с колкото са още столичните грандове Реал и Атлетико, чийто показатели обаче са по-добри спрямо тези на северняците. Отсъстващи за баските са Монреал, Силва, Ияраменди, Гуриди и Силва.

Новакът Майорка постигна трети успех в актива си, като и този път победата беше минимална за крайното 1:0 у дома срещу Леванте. "Пиратите“ са 12-ти и имат 11 точки. С контузии за състава от Балеарските острови са Кубо, Седлар и Райо.

Прогноза: Реал Сосиедад – Майорка 2:0


Райо Валекано – Елче
Дата: 17.10.2021 г.
Час: 15:00

Преди паузата за световните квалификации летящият Райо Валекано беше приземен, като Осасуна надви с 1:0 "пчелите“ и сложи край на силната серия на столичани три поредни победи и общо четири за последните пет мача в Примера. Райо Валекано е 6-ти и има 13 пункта в актива си. Балиу е аут за домакините.

Елче пък прекъсна серията от две последователни поражения и в предишния кръг валенсианци се наложиха с 1:0 над Селта. Отборът от едноименния град е 14-ти и има 9 точки. Бигас е с контузия за гостите.

Прогноза: Райо Валекано – Елче 3:0


Селта Виго – Севиля
Дата: 17.10.2021 г.
Час: 17:15

След като започна много трудно текущия сезон, Селта се посъвзе и записа две поредни победи, но в предишния кръг галисийци допусна ново поражение. Този път "небесносините“ отстъпиха с 0:1 на гости на непретенциозния състав на Елче. Така Селта остава със 7 точки и е на 15-та позиция в таблицата.

Преди паузата за националните отбори амбициозният тим на Севиля допусна първа загуба в Ла Лига. Възпитаниците на Хулен Лопетеги отстъпиха с 0:1 в регионален сблъсък на гости на Гранада. Така "рохибланкос“ пропиляха добра възможност да се доближат непосредствено до върха и остават на 4-то място, с 14 точки, като са и с мач по-малко. Диего Карлош е наказан, а Ен-Несири е с контузия.

Прогноза: Селта Виго – Севиля 2:3


Виляреал – Осасуна
Дата: 17.10.2021 г.
Час: 19:30

Въпреки че е единствения отбор в Примера, който няма загуба до момента, Виляреал записа едва втори успех в предишния кръг. В него "жълтата подводница“ се наложи с 2:0 у дома над коравия Бетис. Така хората на Унай Емери имат 11 точки и се придвижиха до 11-ото място в подреждането, като са и с мач по-малко. Алкасер, Морено, Чуквуезе и Албиол са аут.

Добрата форма на Осасуна продължи и в предишния кръг, когато северняците постигнаха втори последователен успех и общо четвърти до момента. Този път играчите на Хагоба Арасате се разправиха с намиращия се в силна серия тим на Райо Валекано, побеждавайки го с 1:0. Осасуна има 14 точки и е на 5-то място в класирането. Будимир е контузен.

Прогноза: Виляреал – Осасуна 2:1


Алавес – Бетис
Дата: 18.10.2021 г.
Час: 20:00

Радостта от гръмката победата на закъсалия Алавес над шампиона Атлетико Мадрид продължи точно един кръг, тъй като в последния си двубой от Ла Лига "синьо-белите“ загубиха с 0:1 от Атлетик Билбао. Това беше шесто поражение за Алавес до момента, а след него отборът е все така под чертата, като заема предпоследното 19-то място с едва 3 точки. Леюн, Мендес и Понс са с травми за домакините.

Бетис допусна втора загуба от началото на сезона, след като отстъпи с 0:2 на гости на Виляреал. Поражението остави възпитаниците на Мануел Пелегрини с 12 точки, а "зелено-белите“ вече са на 10-то място. Каналес, Руис и Сабали пропускат гостуването на север.

Прогноза: Алавес – Бетис 0:2


Еспаньол – Кадис
Дата: 18.10.2021 г.
Час: 22:00

Новакът Еспаньол постигна втори пореден домакински успех, като този път "папагалчетата“ сразиха у дома с 2:1 гранда и временен лидер в класирането Реал Мадрид. Така каталунците събраха 9 точки и се изкачиха до 13-ото място в колоната. Ойер, Калеро, Ерера и Пуадо са аут.

Кадис пък не успя да спечели в трети пореден двубой и така отборът от южния Атлантически бряг продължава да няма победа на собствен терен от началото на сезона. В предишния кръг андалусци завършиха 0:0 срещу Валенсия. Кадис е на 16-то място и е със 7 точки. Хосе Мари и Гаридо са с травми.

Прогноза: Еспаньол – Кадис 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
295