Реал празнува годишнината си с разгром над Сантандер


В. Мухарски

Реал празнува годишнината си с разгром над Сантандер

Реал Мадрид победи Расинг Сантандер с 3:1 като гост в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Двубоят за първи път през този сезон пропусна Кристиано Роналдо, заради контузия. Днешната дата е специална за Кралския клуб, поради причината, че празнува 109 години от създаването си.

Двубоят се разви добре за играчите на Реал, които имаха по-чисти голови положения. През първата част Адебайор и Ди Мария пропуснаха още в самото начало на срещата. Сантандер отвърнаха с силен удар на Розенберг, но без успех.

В 23-ата минута падна и първото полувреме Месут Йозил намери Адебайор, който откри резултата. Само четири минути по-късно Бензема вкара за 2:0 и по този начин даде стабилна преднина на гостите. До края на първата част Йозил, Ди Мария и Бензема обстрелваха вратата на домакините, но ударите им не попаднаха в целта.

През второто полувреме играчите на Сантандер дочакаха своя шанс да изравнят резултата в 53-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа. Пабло Пинилос обаче нямаше шанс и резултатът се запази. Домакините все пак стигнаха до гол в 70-ата минута, негов автор бе Кенеди.

Само пет минути по-късно, Бензема уби надеждите на Расинг за евентуален частичен успех, вкарвайки за крайното 3:1 в полза на гостите от Мадрид.

  Сподели
184