Атлетико ще засили кризата в Барселона


Н. Гавазов

Атлетико ще засили кризата в Барселона

Атлетико - Барселона
Стадион: "Ванда Метрополитано", Мадрид
Дата: 02.10.2021 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Сезар Сото

Атлетико посреща Барселона в мач от осмия кръг на Примера дивисион. На книга този двубой е едно малко "Ел Класико", своеобразна прелюдия към големия сблъсък, с който е известен испанския футбол. Но в момента това е само на книга, сега историята е съвсем друга.

Каталунците преминават през много труден период, който обхваща не само живота на терена, но и извън него. Тези дни стана ясно какъв може да е таванът на заплатите в Ла Лига и седмото място на "блаугранас" никак не съответства на статута на клуба. А днес от "Камп Ноу" обявиха бюджета, което само потвърди тежката финансова ситуация в Барселона. Нашата основна тема обаче са резултатите на отбора, а те са в пълен унисон с икономическите показатели - трагични. След международната пауза през септември каталунците проведоха пет мача, в които постигнаха само една победа, срещу Леванте през миналия уикенд. Но и този успех, въпреки класическия резултат, не бе сигурен, защото гостите имаха своите шансове, а кой знае как щяха да се развият събитията при техен гол. А иначе остава унижението от домакинската загуба от Байерн Мюнхен с 3:0, а в тази графа с чиста съвест можем да прибавим безпомощните равенства с Гранада и Кадис. "Черешката" на трагедията се случи в средата на тази седмица в печалния за феновете на "блаугранас" Лисанбон, където местният Бенфика помете с 3:0 колектива на Роналд Куман. Да оставим на страна това, че испанският гранд е изправен пред опасността да не излезе от групата. По-лошото е, че футболистите му показаха, че не знаят какво да правят с топката, защитата е разграден двор, а нападателите стават все по-неуверени, което не вещае нищо добро. Паралелно с това продължават слуховете за уволнението на Куман, но какво от това, ако то се случи?

Атлетико също няма особени причини да е екзалтиран от представянето си. Отборът на Диего Симеоне не успя да пречупи Порто на старта на кампанията в Шампионска лига, картината се повтори и срещу Атлетико Билбао, а в миналия кръг столичани загубиха пътуването си до Алавес. Така на сметката на "дюшекчиите" остават двете победи - срещу Хетафе и срещу Милан в средата на седмицата. Специално за втория мач трябва да кажем, че мадридчани не играха добре и трябва да благодарят на Джунейт Чакър, че остави противника им с човек по-малко и даде несъщестуваща дузпа. На практика двубоят с "росонерите" никак не може да бъде актив за колектива на Симеоне.

Домакините са без контузения Матеус, а гостите са без Дембеле, Агуеро и Брайтвайт.

- Последната среща завърши при нулево равенство.

- Атлетико е без загуба в последните четири мача между двата тима.

С оглед на сегашната ситуация в двата тима, фаворит в мача е Атлетико. Домакините са в по-добра форма, а гостите не дават никаква индикация, че ще се променят за няколко дни. Това ни кара да предположим, че "дюшекчиите" би трябвало да вземат трите точки и да засилят кризата в Барселона.

Прогноза: Атлетико - Барселона 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Мингеса
Гарсия
Пике
Дест
Педри
Де Йонг
Бускетс
Коутиньо
Фати
Депай
Суарес
Лемар
Гризман
Караско
Йоренте
Коке
Трипиър
Хермосо
Хименес
Савич
   
Облак
 
Атлетико (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико - Барселона 2:0

  Сподели
359