Анонс на 8-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Алавес
Дата: 01.10.2021 г.
Час: 22:00

Атлетик Билбао записа трети последователен двубой без победа в Примера. В предишния кръг баските изтърваха успеха в 95-ата минута за крайното 1:1 на гости на Валенсия. Към момента хората на Марселино Гарсия Торал са 10-ти и имат 10 точки. Виялибре, Сансет и Берчиче продължават да са контузени.

Двубоят между Алавес и Атлетико Мадрид завърши при резултат 1:0 за домакините. Мачът стартира интригуващо с попадение още в 4-та минута. Капитанът на домакините Виктор Лагуардия откри резултата след асистенция на Дуарте. В следващите минути Алавес продължи да играе добре. До края на мача пред домакините се откриха още 2 възможности да затвърдят резултата, като по този начин баските едва сега записаха първа победа за сезона. Въпреки това, северняците остават под чертата и са на предпоследното 19-то място с 3 точки. Леюн и Мендес са аут.

Прогноза: Атлетик Билбао – Алавес 2:0


Осасуна – Райо Валекано
Дата: 02.10.2021 г.
Час: 15:00

Осасуна записа трети успех от началото на сезона, като и този път победата за тима от Памплона беше постигната далеч от дома. Преди седмица възпитаниците на Хагоба Арасате се наложиха с 3:2 на гости на новака Майорка. Осасуна е с 11 точки и се изкачи до 9-та позиция в подреждането. Ернандес и Барха са с контузии.

Новакът Райо Валекано започва все повече да набира скорост. "Пчелите“ вече имат три поредни победи и общо четири за последните си пет мача в Примера. В предишния кръг столичани се справиха с Кадис за крайното 3:1. Райо Валекано има 13 пункта и е на 5-то място в класирането. Ариел е аут.

Прогноза: Осасуна – Райо Валекано 1:2


Майорка – Леванте
Дата: 02.10.2021 г.
Час: 17:15

Новакът Майорка допусна втора поредна и общо трета загуба, след като в предишния кръг "пиратите“ отстъпиха драматично с 2:3 у дома над Осасуна. Така клубът от Балеарските острови остава с 8 точки и вече е на 12-то място в класирането. Кубо и Мафео са аут.

Леванте продължава да е един от трите отбора в Ла Лига, които все още нямат победа на сметката си от старта на кампанията. "Жабките“ отстъпиха с 0:3 на гости на Барселона и засега са 17-ти, като имат 4 пункта. Карденас, Барди и Кампаня са контузени, а Солдадо е под въпрос.

Прогноза: Майорка – Леванте 1:1


Кадис – Валенсия
Дата: 02.10.2021 г.
Час: 19:30

Кадис допусна трета загуба до момента, като този път андалусци отстъпиха с 1:3 на гости на намиращия се в силна форма новак Райо Валекано. Южняците остават с 6 точки, като засега са на 15-то място в подреждането. Гаридо и Хосе Мари са аут.

Валенсия прекъсна негативната серия от две поредни загуби в Ла Лига, след като преди седмица "прилепите“ се спасиха от ново поражение след гол в 95-ата минута за крайното 1:1 у дома срещу Атлетик Билбао. "Лос че“ са 8-ми и имат 11 точки. Треньорът Хосе Бордалас не може да разчита на Бланко, Солер, Корея, Гая, Черишев и Гомес.

Прогноза: Кадис – Валенсия 1:1


Елче – Селта Виго
Дата: 03.10.2021 г.
Час: 15:00

Елче допусна втора поредна загуба. В предишния кръг клубът от валенсианската област отстъпи с 0:1 на гости на коравия Реал Сосиедад след гол в заключителните минути. Елче е 16-ти и има 6 точки. Бой и Бигас са аут за домакините.

Гол в 94-ата минута донесе втора поредна победа на Селта, който и без това започна трудно новия сезон. "Небесносините“ се наложиха с 1:0 над Гранада и за момента се отдалечиха от опасната зона, като са 13-ти и имат 7 пункта. С травми за галисийци са Мина и Араухо.

Прогноза: Елче – Селта Виго 1:2


Хетафе – Реал Сосиедад
Дата: 03.10.2021 г.
Час: 19:30

След първите седем кръга на сезона в Примера Хетафе е боксовата круша в първенството. Клубът от покрайнините на Мадрид е единственият, който все още няма спечелена точка и е твърдо закотвен на последното 20-то място в подреждането. В предишния кръг Хетафе отстъпи с 0:2 на гости на Бетис. Янкто, Арамбари и Аленя са аут.

Не така стоят нещата при Реал Сосиедад, който в предишния кръг постигна втора поред и общо пета победа в актива си. Баските трудно се справиха у дома за крайното 1:0 над Елче. Въпреки това, хората на Иманол Алгуасил събраха 16 точки и са на 2-ро място в класирането, като изостават само на точка от лидера Реал Мадрид. Пачеко, Исак, Силва, Сола и Баренчеа са контузени, а Монреал и Ияраменди са под въпрос.

Прогноза: Хетафе – Реал Сосиедад 0:1


Виляреал – Бетис
Дата: 03.10.2021 г.
Час: 19:30

Реал Мадрид не успя да победи гостуващия Виляреал в среща от 7-ия кръг на Ла Лига. Двубоят на "Сантиаго Бернабеу" завърши 0:0. "Кралския клуб" направи доста слаб мач и почти нямаше голови положения. Дори напротив - "Жълтата подводница" имаше няколко шанса да си тръгне с пълния комплект от три точки, но Тибо Куртоа за пореден път демонстрира огромната си класа и запази двете нули на таблото. Това беше пето равенство за селекцията на Унай Емери, която е с 8 точки и заема 11-та позиция. Фойт и Морено са контузени.

Бетис пък постигна втора поредна победа, като този път "зелено-белите“ очаквано се справиха с последния Хетафе за крайното 2:0. Възпитаниците на Мануел Пелегрини имат 12 пункта и са 7-ми в подреждането. Торе и Сабали са с травми.

Прогноза: Виляреал – Бетис 3:2


Гранада – Севиля
Дата: 03.10.2021 г.
Час: 22:00

Отборът на Гранада е един от трите състава в Ла Лига, които след първите седем кръга от сезона нямат победа на сметката си. В последния си мач от първенството "рохибланкос“ отстъпиха драматично на гости на Селта за крайното 0:1 след допуснат гол в 94-ата минута. Южняците са 18-ти и имат 3 точки. Гоналон, Дуарте и Брис са аут.

Севиля постигна четвърти успех в актива си и продължава да е непобеден до момента. В предишния кръг играчите на Хулен Лопетеги се наложиха с 2:0 у дома над новака Еспаньол. Така севилци са 3-ти и мат 14 точки, като са на три от върха, но андалусци са и с мач по-малко. Ен-Несири е контузен, а Дилейни е наказан.

Прогноза: Гранада – Севиля 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
367