Атлетико ще задълбочи кризата в Алавес


Н. Атанасов

Атлетико ще задълбочи кризата в Алавес

Алавес – Атлетико Мадрид
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 25.09.2021 г.
Час: 15:00

Алавес инкасира пета поредна загуба от началото на сезона и по този начин баските са един от двата отбора до момента, които имат само поражения на сметката си. Този път "синьо-белите“ отстъпиха с 0:1 на гости на новака Еспаньол, като северняците са на последното 20-то място, а облаците около треньора Хавиер Кайеха започват да се сгъстяват.

Мендес и Лопес продължават да са контузени за домакините.

Шампионът Атлетико Мадрид стигна до труден успех с 2:1 при гостуването си на предпоследния Хетафе. "Лос колочонерос“ стигнаха до пълния комплект точки в последния четвърт част от двубоя. Карло Аленя получи заслужен червен картон в 74-ата минута, за да остави домакините в трудно положение, а само четири минути по-късно Суарес стреля, за да изравни за отбора на Диего Симеоне. Минути преди края на редовното време Хетафе можеше да вкара втори гол, след като Енес Юнал излезе в опасна близост до Облак и стреля, но словенецът изби в корнер. В 91-ата минута Атлетико направи обрата пълен. Шиме Върсалко центрира в наказателното поле, където Луис Суарес с глава прати топката в мрежата за 2:1.

След победата Атлетико Мадрид събра 14 точки и се намира на 2-ро място във временното класиране, като е с два пункта по-малко от лидера Реал Мадрид.

За визитата в Баската автономна област аут за столичани са Лемар, Коке и Феликс.

Прогноза: Алавес – Атлетико Мадрид 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Савич
Хименес
Ермосо
Трипиър
Де Паул
Йоренте
Караско
Гризман
Кореа
Суарес
Хоселу
Гуидети
Риоха
Лоум
Пина
Гарсия
Дуарте
Леюн
Лагуардия
Агирегабирия
   
Пачеко
 
Алавес (Хавиер Кайеха)

Обоснована прогноза: Алавес - Атлетико Мадрид 0:3

  Сподели
260