Реал писа шестица на Майорка


FUTBOL-TV

Реал писа шестица на Майорка

Реал Мадрид си върна първото място в испанската Ла Лига, след като разгроми с 6:1 Майорка в двубой от 5-ия кръг. Карло Анчелоти бе заложил на някои футболисти, които по-рядко получават шанс за изява. Въпреки това "Кралския клуб" нямаше проблеми в този двубой.

"Лос бланкос“ откриха след три минути игра, когато Хосеп Гая се подхлъзна при изнасянето на топката и това позволи на Карим Бензема да му я отнеме, напредна към наказателното поле и се озова сам срещу вратаря Маноло Рейна, като го преодоля за 1:0.

В 24-ата минута Винисиус Жуниор почти от аутлинията центрира остро във вратарското поле, Рейна изби топката, но я прати в краката на Марко Асенсио, който отблизо вкара - 2:0. Само минуто по-късно обаче Майорка върна интригата. Лий проби на скорост през центъра на терена и с прецизен удар с левия крак вкара за 2:1.

"Белият балет" обаче отново си върна преднината от два гола в 29-ата минута. Бензема с едно докосване изведе на скорост Асенсио, който напредна и вкара за 3:1.

След почивката имаше още голове. В 55-ата минута Марко Асенсио оформи своя хеттрик с далечен удар по земя, с който не остави шансове на вратаря Рейна.

В 78-ата минута резултатът стана 5:1. Бензема получи дълъг пас отдясно в наказателното поле, овладя топката с гръб, след което отправи удар, който рикошира в двама играчи на гостите и кълбото попадна във вратата. Това бе неговият гол №200 в Ла Лига.

Пет минути преди края Винисиус напредна отляво и подане за непокрития Иско в наказателното поле, който елегантно вкара за крайното 6:1.

  Сподели
138