Суарес герой за Атлетико при обрат срещу Хетафе


FUTBOL-TV

Суарес герой за Атлетико при обрат срещу Хетафе

Шампионът Атлетико Мадрид отново поведе в класирането на Ла Лига след победа с 2:1 при гостуването си на Хетафе в междинния шести кръг.

В последните секунди от полувремето Хетафе поведе. Облак, изпусна топката, а атаката на тима продължи и Стефан Митрович засече с глава центриране на Неманя Максимович. Стражът на Атлетико отново можеше да се намеси по-добре, а в крайна сметка топката спря в мрежата му.

Карлес Алена обаче получи заслужен червен картон в 74-ата минута, за да остави домакините в трудно положение, а само четири минути по-късно Суарес стреля, за да изравни за отбора на Диего Симеоне.

Минути преди края на редовното време Хетафе можеше да вкара втори гол, след като Енес Юнал излезе в опасна близост до Облак и стреля, но словенецът изби в корнер. В 91-ата минута Атлетико направи обрата пълен. Шиме Върсалко центрира в наказателното поле, където Луис Суарес с глава прати топката в мрежата за 2:1.

След победата Атлетико Мадрид събра 14 точки и се намира на първо място във временното класиране. Хетафе пък са 19-ти без нито една точка в актива си.

  Сподели
192