Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Райо Валекано
Дата: 21.09.2021 г.
Час: 23:00

Един от трите отбора в историята на Ла Лига, които никога не са изпадали – този на Атлетик Билбао, започна добре новия сезон. Баските нямат загуба от старта на кампанията, като до момента хората на Марселино Гарсия Торал са записали две победи и три равенства. В предишния кръг "лъвовете“ направиха 0:0 на гости на шампиона Атлетико Мадрид. Северняците са 5-ти и имат 9 точки. Сансет, Ноласкоайн и Берчиче са аут.

Новакът Райо Валекано записа втора победа от началото на сезона. В предишния кръг "пчелите“ се наложиха с 3:0 у дома над намиращия се в криза състав на Хетафе. Така столичният клуб събра 7 точки и вече е на 9-то място в таблицата. Меркеланс е с контузия за Райо.

Прогноза: Атлетик Билбао – Райо Валекано 2:1


Леванте – Селта Виго
Дата: 21.09.2021 г.
Час: 23:00

Леванте записа четвърта равенство на сметката си и продължава да няма победа от началото на сезона. Този път "жабките“ направиха 1:1 на гости на Елче. Играчите на Пако Лопес са с 4 точки и към момента са на 15-то място. Барди, Де Фрутос и Солдадо са с травми.

Селта пък не се представя на ниво до момента и няма нищо общо с изявите от втората половина на миналогодишния сезон. Галисийци са в серия от три поредни загуби и общо четири от старта на кампанията и също нямат победа. "Небесносините“ имат едва 1 точка, като са под чертата, заемайки 18-то място. Айдо е аут за клуба от Виго.

Прогноза: Леванте – Селта Виго 1:1


Еспаньол – Алавес
Дата: 22.09.2021 г.
Час: 20:30

Гол в 97-ата минута помогна на новака Еспаньол да се спаси от загуба при гостуването си на Бетис за крайното 2:2. Каталунците все още нямат победа след завръщането си в елитната Примера Дивисион. "Папагалчетата“ са с 3 точки и са на 16-то място в колоната. Калеро, Ойер, Ерера и Пуадо са с травми за Еспаньол.

Алавес инкасира четвърта поредна загуба от началото на сезона и по този начин баските са един от двата отбора до момента, които имат само поражения на сметката си. Този път "синьо-белите“ отстъпиха с 0:2 у дома от Осасуна, като северняците са на последното 20-то място. Мендес и Лопес са с контузии.

Прогноза: Еспаньол – Алавес 2:0


СевиляВаленсия
Дата: 22.09.2021 г.
Час: 20:30

Амбициозният състав на Севиля записа второ поредно равенство в Ла Лига. Този път "рохибланкос“ направиха 0:0 на гости на Реал Сосиедад, като селекцията на Хулен Лопетеги може да бъде доволна от точката, тъй като домакините повече заслужаваха да се поздравят с успех. Андалусци имат 8 точки и са 6-ти, но са и с мач по-малко.

Валенсия допусна първа загуба от началото на сезона, след като в последния мач от Примера "прилепите“ паднаха с 1:2 у дома от Реал Мадрид. "Лос че“ поведе в резултата, но рухна в самия край, когато в рамките на две минути "белия балет“ нанесе два бързи гола. Така Валенсия е с 10 точки и засега е на 3-то място в подреждането. Черишев и Пичини са с травми.

Прогноза: Севиля – Валенсия 1:1


Виляреал – Елче
Дата: 22.09.2021 г.
Час: 23:00

Виляреал продължава да чака първа победа от началото на сезона. "Жълтата подводница“ има само равенства до момента, като три от ремитата на отбора завършиха без да има отбелязани попадения. И в последния си мач от Ла Лига Виляреал завърши при 0:0 като гост на новака Майорка. Възпитаниците на Унай Емери са 14-ти и имат 4 точки, но са и с мач по-малко. Чукуезе е контузен за домакините.

Елче пък записа трето равенство на сметката си, като този път клубът от валенсианската област завърши 1:1 у дома срещу Леванте. Отборът от едноименния град е с 6 точки и е на 12-то място в подреждането. С травми за гостите са Бой, Аламо и Бигас.

Прогноза: Виляреал – Елче 3:0


Гранада – Реал Сосиедад
Дата: 23.09.2021 г.
Час: 20:30

Гранада не започна добре новия сезон и се намира в долната половина на класирането. Андалусци нямат победа до момента, като са с 2 точки са на 17-то място в класирането.

Реал Сосиедад изпусна отличен шанс да победи Севиля в сблъсъка им от 5-ия кръг на Ла Лига и завърши 0:0 срещу андалусийци. В 27-та минута Микел Оярсабал изпусна дузпа, отсъдена заради игра с ръка на Диего Карлош. В 34-ата минута стражът на Севиля отново се намеси ключово и отрази опасен удар на Александър Исак. Така Реал Сосиедад е четвърти в подреждането с 10 точки. Давид Силва, Гуриди, Фернандес и Монреал са аут.

Прогноза: Гранада – Реал Сосиедад 1:2


Осасуна – Бетис
Дата: 23.09.2021 г.
Час: 20:30

Осасуна постигна втори успех в актива си, като и този път победата за северняците дойде далеч от дома. Възпитаниците на Хагоба Арасате очаквано се наложиха с 2:0 на гости на последния Алавес. Осасуна е на 7-мо място и има 8 точки. Барха е с травма.

Бетис не успя да запише втора победа в актива си, тъй като допусна изравнителен гол в 97-ата минута при домакинството си на новака Еспаньол за крайното 2:2. "Вердибланкос“ са 11-ти имат 6 точки. Треньорът Мануел Пелегрини не може да разчита на Миранда, Бартра и Сабали.

Прогноза: Осасуна – Бетис 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
282