Реал Мадрид с късен обрат срещу Валенсия


FUTBOL-TV

Реал Мадрид с късен обрат срещу Валенсия

Реал Мадрид излезе начело в класирането в Ла Лига, след като победи като гост Валенсия с 2:1 в двубой от петия кръг. С успеха мадридчани събраха 13 точки и изпревариха шампиона Атлетико Мадрид, който вече е втори с 11. Валенсия пък остана на третата позиция с 10.

Трябва да се отбележи, че Реал Мадрид записа 18-и пореден мач без загуба като гост в Ла Лига и изравни клубния си рекорд по този показател. Между март 1996 и февруари 1997 година, и между януари и декември 2016 година испанският гранд също имаше серии от 18 визити без поражение в първенството.  Кралският клуб е непобеден в последните си 10 мача във всички турнири - 6 от старта на настоящия сезон и 4 от края на предишния. 

Двубоят на "Местайя" предложи много емоции на зрителите. Особено интересно бе след почивката, когато паднаха головете. Валенсия поведе в 66-ата минута, когато Уго Дуро, който се възползва от грешка в отбраната на гостите и откри с удар от близка дистанция

В 86-ата минута Винисиус върна равенството, а асистенцията бе на Бензема, който добре спря топката за голмайстора. Две минути по-късно самият Карим Бензема направи обрата пълен, а този път Винисиус асистира.

  Сподели
245