Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион

Селта Виго – Кадис
Дата: 17.09.2021 г.
Час: 22:00

В последния сезон в Ла Лига Селта беше един от най-прогресиращите отбори в шампионата. Това се случи най-вече откакто начело на тима застана Едуардо Куде, който значително преобрази формата на "небесносините“ и наложи нова игрова схема. Не така стоят нещата обаче през текущата кампания и след първите четири кръга галисийци нямат спечелена победа, като са само с 1 точка на сметката си. В последния си мач от Примера Селта падна с 2:5 на гости на гранда Реал Мадрид. Клубът от Виго е на 18-то място във временното класиране.

Кадис допусна втора загуба от старта на сезона и също все още е без победа на сметката си. В предишния кръг андалусци паднаха с 0:2 у дома от коравия Реал Сосиедад. "Лос амарийос“ са 16-ти и имат 2 точки. Переа и Гаридо са контузени.

Прогноза: Селта Виго – Кадис 2:0


Райо Валекано – Хетафе
Дата: 18.09.2021 г.
Час: 15:00

Гол в 92-ата минута донесе точката на новака Райо Валекано при гостуването на столичани на Леванте за крайното 1:1. Така "пчелите“ имат 4 точки и към момента са на 12-то място в подреждането.

По всичко изглежда, че и през настоящия сезон Хетафе ще бъде активно замесен в битката за оцеляване. Мадридчани са един от двата отбора, които все още нямат спечелена точка в актива си. В последния си мач от Ла Лига възпитаниците на Мичел отстъпиха с 0:1 у дома от Елче. Хетафе е на предпоследното 19-то място в таблицата.

Прогноза: Райо Валекано – Хетафе 2:1


Елче – Леванте
Дата: 18.09.2021 г.
Час: 19:30

Отборът на Елче постигна първи успех от началото на сезона, след като в предишния кръг валенсианци сразиха с 1:0 Хетафе. Хората на Фран Ескриба се придвижиха до 10-ото място в колоната. Аут за домакините е Аламо.

Леванте не успя да запише първи успех на сметката си, след като преди седмица изтърва победата в добавеното време при домакинството си на новака Райо Валекано за крайното 1:1. Така "жабките“ са с 3 точки и са на 14-то място в класирането. Отсъстващи за Леванте са Барди, Де Фрутос и Солдадо.

Прогноза: Елче – Леванте 0:1


Алавес – Осасуна
Дата: 18.09.2021 г.
Час: 22:00

Алавес трябваше да гостува на Виляреал преди седмица, но двубоят на баските беше отложен, тъй като много играчи на противника бяха под карантина заради COVID-19. Така "синьо-белите“ разполага с повече време за подготовка за предстоящия мач, а Алавес е на последното 20-то място в подреждането и е без спечелена точка.

Осасуна пък инкасира първа загуба от старта на сезона, след като в предишния кръг възпитаниците на Хагоба Арасате претърпяха тежко поражение у дома срещу Валенсия за крайното 1:4. Северняците остават с 4 точки и към момента са на 11-та позиция. Барха е контузен за гостите.

Прогноза: Алавес – Осасуна 1:2


Майорка – Виляреал
Дата: 19.09.2021 г.
Час: 15:00

Добре представящият се до момента новак Майорка допусна първа загуба в предишния кръг, когато съставът от Балеарските острови отстъпи с 0:2 на гости на Атлетик Билбао. "Пиратите“ са със 7 точки и засега са 8-ми в класирането. Райо и Анхел са с травми за Майорка.

Амбициозният Виляреал трябваше да приеме последния в подреждането Алавес преди седмица, но заради карантината на голям брой играчи от редиците на "жълтата подводница“ двубоят беше отложен. Селекцията на Унай Емери е на 13-то място, като има само равенства от началото на сезона.

Прогноза: Майорка – Виляреал 1:2


Реал Сосиедад – Севиля
Дата: 19.09.2021 г.
Час: 17:15

Съставът на Реал Сосиедад бе един от най-атрактивните през миналогодишното издание на Примера Дивисион. Баските запазиха всичките си основни футболисти и очакванията към тима са, че е много вероятно отново да се намести в Топ 6. В първия кръг от сезона северняците отстъпиха с 2:4 на гости на гранда Барселона, но след това хората на Иманол Алгуасил постигнаха три последователни победи, последната от които бе с 2:0 на гости на Кадис, като по този начин успяха да се изкача до 4-ото място в класирането. Гуриди, Монреал, Фернандес и Рико са с травми за домакините.

Коравият отбор на Севиля трябваше да приеме гранда Барселона преди седмица, но заради карантината на голям брой играчи от двата отбора двубоят беше отложен. В момента андалусци имат 7 точки и са на 6-то място в класирането. Добрите новини за гостите са, че всички играчи са здрави.

Прогноза: Реал Сосиедад – Севиля 2:3


Бетис – Еспаньол
Дата: 19.09.2021 г.
Час: 19:30

Гол в самия край осигури първа победа за сезона на амбициозния състав на Бетис. Възпитаниците на Мануел Пелегрини надиграха с 2:1 Гранада и вече имат 5 точки в актива си, които ги придвижиха до 9-ото място в класирането. Сабали е контузен за домакините.

Еспаньол водеше до 80-ата минута при домакинството си на шампиона Атлетико Мадрид, но в крайна сметка каталунците отстъпиха с 1:2, като вторият гол във вратата им падна в десетата минута на добавеното от съдията продължение. Това беше втора загуба за "папагалчетата“ от началото на сезона, като Еспаньол е с 2 точки и е 15-ти. Ерера е аут за гостите.

Прогноза: Бетис – Еспаньол 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
474