Куман: Напускането на Гризман в последния ден бе ужасно


Н. Гавазов

Куман: Напускането на Гризман в последния ден бе ужасно

Старши -треньорът на Барселона Роналд Куман коментира преминаването на нападателя Антоан Гризман в Атлетико в последния ден от летния трансферен прозорец.

"Това, което се случи с преместването на Гризман в Атлетико в последния ден от трансферния прозорец, бе ужасно. Нямахме много време за намиране на решения. Да, Антоан има добър договор и напускането му помогна за подобряване на финансовото състояние на Барселона. Затова се съгласих с трансфера му", заяви Куман.

Съобщава се, че наемът на Гризман може да бъде удължен от Атлетико за още един сезон по всяко време. В същото време споразумението включва задължение за закупуване на играча за 40 млн. евро. Напомняме, че през 2019 г. Барселона похарчи 120 млн. евро за придобиването на Антоан.

Гризман защитава цветовете на Барселона от 2019 г., а преди това игра за Атлетико. Като част от "дюшекчиите“ той игра от 2014 година. През миналия сезон 30-годишният французин участва в 51 срещи във всички турнири, като отбеляза 20 гола и даде 13 асистенции.

  Сподели
393