Барселона ще вземе трите точки срещу Хетафе


Н. Гавазов

Барселона ще вземе трите точки срещу Хетафе

Барселона - Хетафе

Стадион: "Камп Ноу"

Дата: 29.08.2021 г.

Час: 18:00 ч.

Барселона приема Хетафе в мач от втория кръг на Примера дивисион. Домакините са фаворити на книга, но столичани са известни с това, че умело успяват да рушат играта и организирано да се бранят, въпреки че в последната среща с каталунците получиха пет гола. Въпросът е, дали "блаугранас" ще намери път към вратата на своя съперник, след като Лионел Меси напусна или това ще е среща, в която ще видим безкрайни и безрезултатни домакински атаки.

Барселона започна с равенство на "Сан Мамес". Домакините откриха в 50-та минута с гол на Инаки Уилямс, а новото попълнение на каталунците Мемфис Депай изравни в 75-та минута. Така колективът на Роналд Куман е без загуба в седем от последните си осем мача, като има шест победи в този период и освен това вкара три или повече гола в пет от последните си седем срещи. Като цяло Барселона доминираше срещу Атлетик, два пъти повече владееше топката, но отправи и два пъти по-малко удари към вратата на съперника, което е и една от причините гостите да не си тръгнат с трите точки от "Сан Мамес".

Хетафе претърпя домакинска загуба от Севиля. Както казахме, домакините обичат да играят от втора позиция, да рушат играта и да контраатакуват опасно. Точно това се случи и в тази среща. Хората на Мичел отстъпиха инициативата на андалусците, които контролираха топката в 68% от времето, но същевременно столичани не позволиха на съперника си да застрашава твърде много вратата на Сория. Този план обаче сработи до втората добавена минута в края на срещата, когато Ерик Ламела все пак донесе трите точки за андалусците.

Домакините имат много кадрови проблеми. Аут поради контузии са Дембеле, Тер Щеген, Фати, Агуеро и Пике. Ерик Гарсия е наказан, а Педри е под въпрос. Гостите са без контузените Абдулай и Кукурела.

Барселона е с девет победи от 11 мача срещу Хетафе. На това място домакините нямат загуба през последните 15 години. Също така "блаугранас" вкара два и повече гола в девет от последните десет сблъсъка с Хетафе на този стадион.

Очакванията са, че каталунците ще имат пълен контрол върху мача, ще доминират и ще вземат трите точки. Интересното е, дали домакините ще успеят да запазят суха вратата си с оглед на проблемите в защита. Нашите предположения са, че това няма да се случи и най-вероятно гостите ще се възползват от тази слабост на своя съперник.

Прогноза: Барселона - Хетафе 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хетафе (Мичел)
 
Сориа
   
Суарес
Даконам
Митрович
Оливейра
Аленя
Арамбари
Максимович
Витоло
Рамирес
Юнал
Депай
Брайтвайт
Гризман
Бускетс
Де Йонг
Роберто
Алба
Ленгле
Араухо
Дест
   
Нето
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Хетафе 2:1

  Сподели
246