Барселона отново ще превземе "Сен Мамес"


Н. Гавазов

Барселона отново ще превземе

Атлетик - Барселона

Стадион: "Сен Мамес", Билбао

Дата: 21.08.2021 г.

Час: 23:00 ч.

Съдия:

Атлетик Билбао ще бъде домакин на Барселона в мач от 2-я кръг на Примера дивисион. През миналия сезон каталунците постигнаха победа с 3:2 тук, като две от попаденията бяха дело на Лионел Меси. Аржентинецът обаче замина за Париж и въпросът е, доколко това ще се отрази на играта на "блаугранас".

"Баските" започнаха кампанията си с нулево равенство срещу Елче. Двубоят в Аликанте премина равностойно и спокойно, като съперниците не се напрягаха много и за това трудно можем да направим някакви изводи за играта на Атлетик от тази първа среща. Очевидно е, че хората на Марселино Торал тепърва ще набират форма, проблемът е, че още във втория кръг те ще срещнат един от фаворитите в турнира.

А Барселона пристига тук след успех с 4:2 над Реал Сосиедад. Този мач потвърди нашата прогноза, че каталунците почти ще запазят огневата си мощ, но проблемите в защита остават и ще бъдат ахилесовата пета на колектива на Роналд Куман. Мартин Брайтвайт вкара два гола във въпросната среща, а Серхи Роберто и Жерар Пике се отличиха с по едно попадение. За статистиката ще напомним, че през миналия сезон Барселона бе тимът с най-много голове в лигата, както и отборът с най-слаба защита от първите пет в крайното подреждане. Въпросът е, дали през тази кампания нападението ще успее адекватно да "покрие" пробойните в отбраната.

Домакините са без контузените Беркике, Ноласкоаин, Кодро, Кордоба и Петкса. Гостите са без Дембеле, Тер Щеген, Фати и Агуеро. Коутиньо и Мингуеса набират форма и са под въпрос за мача.

Интересен факт е, че през миналата кампания Атлетик записа осем победи, шест равенства и пет загуби тук. Барселона пък има като гост 13 успеха, две равенства и четири поражения.

Очакванията са, че каталунците ще грабнат трите точки. Атлетик е без победа в 24 от последните си 31 мача, докато "блаугранас" спечели шест от последните си седем двубоя. Освен това Барселона е с по-качествен състав, така че препоръката ни е победа на гостите, като домакините ще отбележат едно попадение.

Прогноза: Атлетик - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Нето
   
Дест
Пике
Гарсия
Алба
Педри
Де Йонг
Бускетс
Гризман
Депай
Брайтвайт
Санкет
Уилямс
Муниаин
Венседор
Гарсиа
Беренгер
Баленсиага
Мартинес
Алварес
Маркос
   
Агиресабала
 
Атлетик (Марселино)

Обоснована прогноза: Атлетик - Барселона

  Сподели
339