Меси: Не вярвам, че това се случва


Н. Гавазов

Меси: Не вярвам, че това се случва

Нападателят Лионел Меси даде прощална пресконференция по повод напускането си на Барселона.

"Не знам дали мога да говоря. Тези дни много мислех какво да кажа. Истината е, че не се получи, бях депресиран. След толкова години, след живота, който изживях тук, ми е много трудно да си тръгна. Не бях готов за това. Не вярвам, че това наистина се случва. Миналата година исках да напусна, но сега исках да остана, исках да живея в къщата си. Това исках най -много. Да продължавам да се наслаждавам на живота в Барселона, спорта, ежедневието. Беше прекрасно, но днес трябва да се сбогуваме. Бях на 13 години, когато дойдох в Барселона и след 21 години напускам това място със съпругата си и три каталунско-аржентински деца. Това е нашата къща.

Трябва да благодаря на съотборниците си и на хората в клуба за всичко. Винаги съм се опитвал да се отнасям към себе си със смирение и уважение, а също и към всички в този клуб. Надявам се хората да запомнят не само трофеите и това, което направих за клуба. Преминахме заедно през много добри и лоши неща, но това ме накара да порасна. Дадох всичко на Барселона. Заминавам повече от доволен.

Бих искал да се сбогувам с феновете на стадиона. Бих искал да чуя последните аплодисменти. Липсваха ми по време на пандемията и исках да ги чуя да крещят името ми за последен път. Това щеше да е добро сбогуване. Но се оказа по различен начин и искам да им благодаря за подкрепата през толкова много години. Винаги съм чувствал тяхната подкрепа, усещах признанието и любовта на този клуб. Надявам се да се върна в Барселона независимо като какъв. Надявам се, че мога да допринеса за голямото бъдеще на Барселона. Вероятно съм забравил много от това, което исках да кажа, но не съм в най -доброто състояние. Благодаря на целия свят", заяви Меси.

  Сподели
459