Барселона излезе с изявление за Меси


Н. Гавазов

Барселона излезе с изявление за Меси

Пресслужбата на Барселона публикува изявление относно напускането на дългогодишния лидер и капитан на "блаугранас" Лионел Меси.

"Въпреки факта, че Барселона и Лионел Меси постигнаха споразумение и възнамеряваха да подпишат нов договор днес, споразумението не може да бъде сключено поради финансови и структурни пречки, посочени в регламентите на испанската лига.

В резултат на тази ситуация Меси няма да остане в Барселона. И двете страни дълбоко съжаляват, че желанията на играча и клуба в крайна сметка няма да бъдат реализирани.

Барселона искрено изразява благодарността си към играча за приноса му за развитието на клуба и му пожелава всичко най -добро в личния му живот и професионалната кариера“, написа пресслужбата на Барселона в Instagram.

Предишният договор на Меси с Барселона изтече в края на юни, а споразумение за нов контракт така и не бе постигнато. Аржентинецът защитаваше цветовете на каталунците през цялата си кариера. През миналия сезон нападателят изигра 35 мача в Примера дивисион, вкара 30 гола (три от дузпа) и даде девет асистенции.

  Сподели
714