Депай: Не можех да откажа на Барса


Н. Гавазов

Депай: Не можех да откажа на Барса

Нападателят Мемфис Депай отбеляза ролята на Роналд Куман при прехода му в Барселона.

"Преговорите продължиха дълго време, но както каза и президентът, желанието на клуба и моето бяха аз да бъда тук. Искам да благодаря на президента и на Борда на директорите, както и на моите хора заради усилията, които хвърлиха. Тук има изключителна страст - както сред футболистите, треньорите, ръководството и феновете, така и сред целия град. Всички знаят колко важен е клубът в световен мащаб. Аз лично още от дете усетих колко велика е Барселона заради начина, по който той ми въздейства още тогава. И ето, че сега съм тук - 27-годишен мъж, който преследва мечтата си.

 Сбъдната мечта е да играя заедно с Лионел Меси. Голям фен съм му. Той разполага с толкова много качества и всички останали искаме да сме като него. Разходих се в музея и видях всички тези завоювани трофеи. Видях и "Златните топки" на Лео... Това е нещо невероятно. Ясно е, че очаквам с нетърпение да играя пред пълни трибуни.

Мисля, че отборът е готов за новия сезон. Време е да се захващаме за работа и да върнем трофеите в клуба. Време е да покажем амбиция.

Благодаря специално и на треньора Роналд Куман, който много искаше да ме привлече. Той ме използваше като централен нападател в националния отбор и ме накара да се чувствам много комфортно. Той знае, че има с какво да помогна на Барселона. Но аз бих дошъл в Барса, дори и без него, защото е трудно да кажеш "не" на клуб като Барселона", заяви Депай.

  Сподели
163