Гуардиола: Барселона показа истинската си стойност срещу Атлетик


Н. Гавазов

Гуардиола: Барселона показа истинската си стойност срещу Атлетик

Наставникът на Барселона Пеп Гуардиола заяви, че неговият отбор е показал своята ефективност и истинска стойност срещу Атлетик Билбао в неделя вечер. Както е известно, в среща от 24 кръг на Примера дивисион каталунците постигнаха много трудна победа с 2:1 над своя противник, който в 50-та минута с гол на Ираола изравни, след като Давид Вия откри резултата в 4-та минута на двубоя. До края на мача шампионите създадоха много положения и с попадение на Меси в 78-та минута успяха все пак да вземат трите точки.

„Това, което видях е поредното доказателство за това, какво могат да направят моите футболисти. Каквото и да стане до края на сезона, нищо няма да промени мнението ми за тях", заяви Гуардиола на пресконференция след срещата.

„На няколко пъти през сезона се изправяме срещу нашите конкуренти. Това е физически много силен отбор, с отличен треньор. Изиграхме добро първо полувреме, но не бяхме концентрирани в началото на второто. След като изравниха, започнахме да търсим по-активно победата и в крайна сметка гола на Меси е заслужен. Сега сме отново на пет точки пред Реал и това ни прави малко по-спокойни", допълва наставника на каталунците.

 

  Сподели
106