Реал вкара само два на Леванте


В. Мухарски

Реал вкара само два на Леванте

Реал Мадрид победи Леванте с 2:0 без да си дава много зор, в среща от 24 кръг на испанска Примера дивисион. И двете попадения на "Сантяго Бернабеу" паднаха през първата част на мача.

Още в 7-ата минута Анхел ди Мария разнищи защитниите на Леванте и пусна към Бензема, който само подложи крак, за да открие резултата. След 20 минути игра, силен шут на Кака бе избит от защитник на гостите в корнер. При последвалото изпълнение Ди Мария на два пъти можеше да се разпише, но вратарят на Леванте се намеси по възможно най-добрия начин.

След половин час игра припламнаха искри на терена. В центъра на събитията бе Кристиано Роналдо (на снимката), който си разменяше реплики с половината отбор на Леванте. В 33-ата минута Марсело изстреля снаряд, който като по чудо не влезе във врата на гостите. Пет минути преди края на първата част прострелно центриране на Роналдо в наказателното поле на тима от Валенсия, бе засечено с крак от Карвальо за 2:0.

През второто полувреме Роналдо обстрелва вратаря на Леванте, но без успех. Първо в 65-ата минута той бе близо до това да се разпише, след като засече с глава центриране, но удара му бе избит в корнер. В 70-ата минута португалеца изпълни пряк свободен удар като прати топката на сантиметри от левия страничен стълб.

В 77-ата отново Кристияно бе изведен добре в наказателното поле, но вратарят на Леванте изезе и предотврати опасността. До края на срещата бившият тим на Владимир Манчев се отбраняваше и почти не поглеждаше към вратата на Икер Касиляс. В последната минута, Реал стигнаха и до трети гол, но съдията бе вдигнал флага за засада.

  Сподели
128