Барса се готви да продаде седем футболисти


Н. Гавазов

Барса се готви да продаде седем футболисти

Барселона през летния трансферен прозорец иска да продаде няколко футболисти.

Според Sport.es каталунският клуб иска да намали разходите по заплатите и планира да се раздели с 5-7 играчи. Освен това продажбата на някои футболисти ще позволи да се отделят пари за подписване с нови играчи.

"Блаугранас" може да се раздели със своя възпитаник полузащитникът Карлес Аленя. Улвърхемптън  проявява интерес към него. Каталунците са готови да продадат 23-годишния испанец за € 8 млн. Барса не обмисля възможността за отдаване под наем, тъй като настоящият договор на Аленя с клуба изтича след година - на 30 юни 2022 г.

Нападателят Мартин Брайтвайт вероятно ще напусне Барселона това лято. Самият играч е уверен, че е в състояние да бъде полезен за тима, но каталунският клуб възнамерява да се раздели с него. Барса не бърза и е готова да вземе решение за продажбата на нападателя след Евро 2020, където той ще бъде един от лидерите на атаката на датския национален отбор.

Жуниор Фирпо скоро може да се премести в Интер или Милан. Самият играч се интересува от подобно развитие на кариерата си, но предложенията от миланските клубове все още не удовлетворяват ръководството на Барселона, така че играчът може да отиде в английското първенство, където има съществен интерес към него.

Миралем Пянич също ще напусне "Камп Ноу". Босненецът е убеден, че е допуснал грешка, преминавайки от Ювентус в Барселона. Той е готов да се завърне в италианския клуб, където Масимилиано Алегри отново се завърна на поста старши -треньор, с когото босненецът има отлични отношения.

Освен това Барселона иска да продаде Филипе Коутиньо, Самуел Умтити и Матеус Фернандес.

  Сподели
158