Тебас благодари на Висшата лига


Н. Гавазов

Тебас благодари на Висшата лига

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас благодари на Висшата лига за противопоставянето на Европейската Суперлига, но предупреди, че противоречивият проект все още е жив.

Суперлигата на практика се срина, след като клубовете от Голямата шестица едновременно обявиха оттеглянето си от проекта 48 часа след подаването му.

Тебас винаги е бил твърд противник на Суперлигата и се опасява, че големите европейски клубове ще се опитат да съживят Суперлигата в различен формат.

"Те мислят, че сме наивни и глупави и това ме дразни. Наистина ли мислят, че сме тъпаци?

Наистина трябва да благодаря на Висшата лига, Ричард Мастърс, клубовете на Висшата лига и феновете на Висшата лига. Трябва да сме честни относно това, което направиха. Благодарение на тях моделът на Суперлигата бе унищожен.

Мъртва ли е Суперлигата? Според мен не. Тя все още е жива. Разбира се, форматът на Суперлигата е мъртъв, но това е просто състезателен формат. Има идеология, която се появи преди 20 години ... Това е голяма мечта за някои от тези клубове.

Тези големи клубове са водени от идеята, че само те генерират доход. Те се възприемат като спасители на футбола, докато други са наивни и като глупави кученца.

Всъщност всички ние допринасяме за това, че нашата индустрия и нашите състезания се разрастват. Казваме, че всички клубове са важни. Не е, че те са дошли да ни спасят", заяви Тебас.

  Сподели
168