Атлетико ще спечели 11-та титла на Испания


Н. Атанасов

Атлетико ще спечели 11-та титла на Испания

Валядолид – Атлетико Мадрид
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 19:00

В един от най-интригуващите двубои от програмата на последния 38-ми кръг в Ла Лига един срещу друг се изправят два отбора с коренно различни цели. Борещият за оцеляване Валядолид посреща запътилия се към титлата Атлетико Мадрид.

Домакините се надяват на чудо, за да останат в елитната дивизия и през следващия сезон. "Виолетовите“ са в дълга серия от 11 поредни мача без победа в първенството и именно това накрая може изпрати клуба от едноименния град в Сегунда Дивисион. В предишния кръг кастилци инкасираха трета поредна загуба, като този път бяха разбити с 1:4 от Реал Сосиедад.

Селекцията на Серхио Гонсалес се намира на предпоследното 19-то място в подреждането и е с актив от 31 пункта, като е на две точки от спасението. За да може да си гарантира място в Примера, Валядолид трябва да на всяка цена да победи кандидат-шампиона и в същото време да се надява Уеска и Елче да загубят своите мачове съответно срещу Валенсия и Атлетик Билбао. Съществува вариант, в който дори равенства на съперниците могат да помогнат на Валядолид, но за целта "виолетовите“ отново трябва да спечелят и тогава ще се гледа головата разлика.

Аут за съдбовния сблъсък са Гарсия, Кодро, Хименес и Алкарас.

Атлетико Мадрид постигна крайно драматичен обрат в последния си двубой в Ла Лига. "Дюшекчиите“ губеха осем минути преди края на мача си срещу Осасуна, но след попадения на Лоди и Луис Суарес стигнаха до крайното 2:1.

Така преди мачовете от последния кръг столичани продължават да държат титлата в ръцете си, тъй като са 1-ви с актив от 83 точки, с две повече пред преследвача Реал Мадрид.

Атлетико се нуждае от задължителна победа над Валядолид, за да може да не зависи от развитието на двубоя между Реал Мадрид и Виляреал.

Отсъставщ за гостите е наказаният Савич, а Лемар до последно ще е под въпрос.

Атлетико се представя сполучливо на стадион "Хосе Сория“. Последната загуба на "лос колочонерос“ във Валядолид е от сезон 2008/09, а след това столичани записаха четири победи и едно равенство.

Прогноза: Валядолид – Атлетико Мадрид 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Хименес
Фелипе
Ермосо
Трипиър
Саул
Коке
Йоренте
Караско
Кореа
Суарес
Плано
Вайсман
Жота
Еметерио
Фернандес
Меса
Оласа
Гонсалес
Ямик
Янко
   
Масип
 
Валядолид (Серхио Гонсалес)

Обоснована прогноза: Валядолид - Атлетико Мадрид 0:1

  Сподели
218