Атлетико и Реал решават спора за титлата в последния кръг


FUTBOL-TV

Атлетико и Реал решават спора за титлата в последния кръг

Реал Мадрид стигна до трудна победа с 1:0 при гостуването си на Атлетик Билбао в предпоследния кръг на Ла Лига. Единственото попадение бе дело на Начо в 68-ата минута. След късо изпълнение на корнер - топката бе пратена в пеналта, бранител не изчисти добре и Каземиро направи прострелно центриране отдясно. Бензема, който беше в засада, пропусна топката, а зад него Начо успя да насочи с коляно към опразнения ъгъл. Попадението бе проверено с ВАР, след което и официално зачетено.

Преди това - в 61-ата Модрич центрира от корнер, Каземиро засече с глава, но топката срещна гредата, за късмет на домакините.

В 83-ата Микел Весга бе близо до това да възстанови равенството на "Сан Мамес", но изстрелът му мина покрай целта.

Минута преди края на редовното време Раул Гарсия остави своя отбор в намален състав, след като получи директен червен картон.

По тази начин "лос бланкос" остава на 2 точки от лидера Атлетико Мадрид, който постигна късен обрат над Осасуна у дома, за да запази първото си място в класирането. "Дюшекчиите"  взеха трудна победа като домакин с 2:1 над Осасуна. Попаденията за победителите бяха дело на Ренан Лоди (82') и Луис Суарес (88'), за да завърнат обрата след попадението на Анте Будимир (75'), който откри за гостите.

Така всичко ще се реши в последния кръг.

  Сподели
226