Барселона окончателно ще се сбогува с шансовете за титлата


Н. Гавазов

Барселона окончателно ще се сбогува с шансовете за титлата

Барселона - Селта

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 16.05.2021 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Рикардо Де Бургос

Барселона ще бъде домакин на Селта в мач от предпоследния кръг на Примера дивисион. Тази среща е без значение за галисийци, които ще завършат кампанията в средата на таблицата, но почти същото се отнася и за каталунците по отношение на амбициите им.

Барселона имаше илюзорни шансове за титлата през март, но поредица от грешки на конкурентите в лицето на Атлетико и Реал Мадрид върна "блаугранас" в "мача". Тимът записа поредица от победи, като дори загубата от Реал Мадрид в началото на април не се повлия на шансовете на каталунците, защото съперниците продължаваха да грешат. Ситуацията обаче рязко и изненадващо се промени през последните 20 дни. Най-напред Барселона изненадващо загуби от Гранада, а след това не успя да победи и Атлетико. Равенството 3:3 срещу Леванте по - рано през седмицата пък окончателно разби надеждите на "блаугранас" за титла. Два кръга преди края Барселона има 4 точки по-малко от лидера Атлетико и с две след втория Реал Мадрид.

Селта се намира на осмо място в таблицата за класиране на Примера дивисион, без шансове за попадане в евротурнирите. Въпреки това хората на Едуардо Кудет завършват силно кампанията си. Галисийци спечелиха последните си четири мача, включително се наложиха като гости над финалиста в Лига Европа Виляреал.

Коутиньо, Фати и Роберто са контузени от домакините, а Де Йонг е наказан. Гостите са без Алварес, Бланко, Мор, Мурило и Тапиа.

Труден за прогнозиране мач. По презумпция Барселона е фаворит, но не е ясно каталунците до колко ще намерят морални сили да играят на най-високо ниво. А срещу себе си ще имат един корав съперник, който е с по-големи възможности от мястото, което заема в момента. Най-очаквано изглежда победа за "блаугранас", но не бива да пренебрегваме и равенството. Нашето предложение е да потърсим по-изненадващия резултат, който да комбинираме с вариант за над 1.5 гола в срещата.

Прогноза: Барселона - Селта 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Селта (Едуардо Кудет)
 
Вияр
   
Майо
Айдо
Араухо
Мартин
Белтран
Мендес
Суарес
Нолито
Мина
Аспас
Гризман
Меси
Дембеле
Алба
Педри
Бускетс
Дест
Ленгле
Пике
Мингуеса
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Селта 1:1

  Сподели
285