Бартомеу загубил доверието на Меси след историята на Гризман


Н. Гавазов

Бартомеу загубил доверието на Меси след историята на Гризман

Станаха известни подробности за отношенията  между нападателя на Барселона Лионел Меси и бившия президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу.

Според Catalunya Radio, функционерът се е срещнал с футболиста след отпадането на каталунците от Шампионска лига през 2018/2019 г., когато Барселона не успя да запази преднината си от три гола пред Ливърпул. Бартомеу попита аржентинеца за съвет относно потенциалната оставка на старши треньора Ернесто Валверде, но Лео отговори, че не е ментор.

По време на разговора Меси е попитал колко верни са слуховете за евентуален трансфер на нападателя Антоан Гризман от Атлетико Мадрид. Бартомеу каза, че клубът не е подписал с французина, но само след няколко дни трансферът бе официално обявен. Твърди се, че точно в този момент Меси е загубил доверие в президента.

Друг знаков момент е разгарът на пандемията, когато Барселона, както и другите клубове, се сблъсква с финансови затруднения. Каталунските футболисти се съгласиха  да намалят заплатите, но след известно време Бартомеу е пристигнал на тренировка на отбора и помолил играчите за още едно намаляване на заплатите. Меси, от името на отбора е отговорил, че на функционера не може да се вярва и че играчите вече не възнамеряват да намаляват заплатите си.

Ще припомним, Бартомеу напусна поста президент на Барселона миналата есен, без да чака изборите. Договорът на Меси с клуба е до това лято.

  Сподели
84