Меси и Гризман върнаха Барса на верния път и на 2 точки до върха


FUTBOL-TV

Меси и Гризман върнаха Барса на верния път и на 2 точки до върха

Барселона победи много трудно като гост Валенсия с 3:2 и запази шансовете си за титлата в Ла Лига. Мачът бе белязан от бърз обрат и много интрига.

Първото полувреме на “Естадио Местая" бе доста скучно и не предложи попадения, а головите положения бяха малко.

Интересно стана в 50-ата минута, когато Валенсия поведе. Габриел Паулища се оказа най-съобразителен при корнер. Бразилският защитник се възползва и от добър заслон на Корейа срещу Тер Щеген, за да вкара с глава на празна врата.

В 56-ата минута Антонио Латоре от домакините игра с ръка в собственото си наказателно поле и Барса получи дузпа. Лео Меси не успя да вкара от бялата точка, но отбитата от Силесен топка попадна в краката му и аржентинецът този път нямаше как да пропусне – 1:1.

В 63-ата минута Де Йонг се извиси и засече с глава центриране отляво, а Гризман довкара на празна врата след спасяване на Силесен.

Тимът на Куман стигна и до трето попадение. В 69-ата Меси завъртя прецизен шут от пряк свободен удар и след рикошет в гредата топката пак се озова в мрежата на вратата на домакините - 3:1. 

В 83-ата минута Валенсия намали резултата. Карлес Солер получи подаване на около 25 метра от вратата и със страхотен удар не остави шансове на Тер Стеген – 2:3.

До края на двубоя “прилепите" не успяха да изравнят резултата и трите точки отидоха в актива на Барселона. Така “каталунците" събраха 74 точки и са с две по-малко от лидера Атлетико Мадрид, докато същият актив има и Реал Мадрид. Валенсия пък остана на 14-ото място в таблицата с 36 пункта.

  Сподели
301