Реал с късна победа срещу Осасуна (видео)


FUTBOL-TV

Реал с късна победа срещу Осасуна (видео)

Реал Мадрид спечели с 2:0 домакинството си на Осасуна от 34-ия кръг на Ла Лига и по този начин "кралете“ остават на две точки зад лидера Атлетико Мадрид, а до края на сезона остават четири кръга. Головете вкараха Едер Милитао и Каземиро. Така "белите" събраха 74 точки и заемат второ място във временното класиране. Осасуна е 11-и с 41 точки.

В 20-ата минута Едер Милитао едва не си отбеляза комичен автогол. Бразилският централен защитник реши да върне топката на вратаря Тибо Куртоа, но не го направи по най-сполучливия начин и затрудни белгийския страж, който все пак не позволи кълбото да се озове в мрежата. 

В 26-ата минута Серхио Ерера направи чудесно спасяване след удар от въздуха от близко разстояние на Еден Азар. Секунди след това стражът на Осасуна показа още по-блестяща реакция,  този път след опасен удар с глава на Едер Милитао. В 29-ата минута Милитао отново тества Ерера с удар с глава, а стражът пак бе повече от стабилен, като улови топката на голлинията. 

Авила вкара гол в 45-ата минута за Осасуна, но попадението правилно не бе зачетено заради засада.

Осасуна направи много сериозен пропуск в 54-ата минута. Гостите имаха отлична възможност да развият своето нападение, но то бе завършено с удар на Монкайола, който не затрудни Тибо Куртоа и той спаси.

Ключовият момент в мача на "Алфредо ди Стефано" дойде четвърт час преди края. След поредния корнер пред вратата на Осасуна, Иско центрира прекрасно в наказателното поле, където Едер Милитао с глава насочи много прецизно топката в левия ъгъл на вратата.

Реал Мадрид отбеляза втори гол в 80-ата минута. Карим Бензема пусна извеждащ пас към Каземиро, който се опита да си спре топката, но неуспешно, това беше достатъчно, за да излъже вратаря Серхио Ерера и топката да е озове във вратата му. Така "Белия балет" се поздрави с успеха

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
223