Ла Лига възнамерява да върне феновете по трибуните


Н. Гавазов

Ла Лига възнамерява да върне феновете по трибуните

Пандемията COVID-19 затвори трибуните на футболните стадиони от посещение на множество групи от фенове по целия свят за повече от година.

Страните обаче постепенно започват да се примиряват с живота в условията на "новата нормалност“ и всеки ден наблюдаваме нарастващо желание на футболните чиновници да ускорят процеса на връщане на обществеността на спортните арени.

Според ресурса El Larguero, ръководството на Ла Лига е направило твърдо намерение да допусне фенове на трибуните на стадионите през последните четири кръга на националното първенство.

Според източника,  съответните разработки по този въпрос вече са прехвърлени в испанския парламент и основата за предложението на футболните функционери е да се осигури 25% заетост на арените, без да се допускат фенове на гости, носещи маски, спазване на мерки за защита срещу COVID-19, както и забрана за изправяне, гледане на мача и пеене на песни.

Също така вече има информация за подкрепата на Министерството на спорта за тази идея, но решаващата дума по този въпрос ще остане в Министерството на здравеопазването.

Съобщава се, че представители на Ла Лига вече са подготвили "план Б“, в случай на отказ от първоначалната идея, при който допускането на фенове на трибуните ще бъде отворено за последните два кръга, а не четири, както предлага оригиналната идея.

Решението на всички ведомства при испанското правителство се очаква в близко бъдеще.

  Сподели
198