Челси е фаворит за Варан


Н. Гавазов

Челси е фаворит за Варан

Челси пое инициативата в борбата за централния защитник на Реал Мадрид Рафаел Варан.

Доскоро се смяташе, че Манчестър Юнайтед е основен претендент за Варан, тъй като клубът има дългогодишен интерес към Рафаел, докато Челси се свързваше с придобиването на Никлас Зюле от Байерн Мюнхен.

Mundo Deportivo обаче твърди, че ситуацията се е променила и сега Варан е първото име в списъка за укрепване на центъра на отбраната, а шансовете на лондонския клуб да получи Рафаел са по-високи от тези на Юнайтед.

Очевидно Реал ще бъде отворен за продажбата на Варан, защото има само една пълна година от текущия договор на Рафаел и преговорите за удължаване на сътрудничеството са в безизходица.

28-годишният защитник на Реал Мадрид се продава и от тежката финансова ситуация, в която се намира Кралският клуб, която само се влоши след провала на европейския проект за Суперлигата.

Очаква се Реал Мадрид да поиска около 60 милиона паунда за Варан, който е изиграл 29 мача през сезона в Ла Лига и е вкарал два гола.

Добавяме, че именно Реал е съперникът на Челси в полуфиналите на Шампионска лига. За Рафаел това ще бъде възможност да се докаже пред мениджъра на "сините" Томас Тухел в навечерието на потенциален трансфер.

  Сподели
307