Симеоне: Ще спечели този, който има по-силен характер


Н. Гавазов

Симеоне: Ще спечели този, който има по-силен характер

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сподели мнение за загубата с 2:1 от Атлетик.

"Няколко дни преди началото на тази битка ме попитаха кое според мен е най-важното в края на сезона на Ла Лига. Отговорих с увереност, че този фактор е психологическото състояние на играчите. Убедих се след мача с Атлетик, че съм прав. Именно поради тази причина така и не постигнахме успех.

Испанското първенство често се печели от Барселона или Реал Мадрид, с изключение на онези години, когато успяхме да покажем нещо, както през 2014 година. През по-голямата част от сезона имахме колосална преднина пред нашите противници, но все пак останахме под напрежение, тъй като разбирахме, че великаните зад нас няма да отстъпят. Също наскоро на хоризонта се появи Севиля. От нас ще спечели този, който ще има по-силен характер.

Трябва да се движим от мач на мач. В следващия двубой срещу Елче трябва да дадем всичко от себе си. Все още е в нашите ръце.

Очевидно начинът, по който играхме през първото полувреме е проблем за треньорския щаб. Ще се опитаме да подредим проблемните моменти, а в следващата среща ще се представим от по-светлата страна.

Имахме определени кадрови проблеми: Лемар и Фелиш тренираха само един ден, Суарес - два.

Преди това отборът показа уверени резултати и съм сигурен, че ще можем да се върнем към победното темпо от следващия мач. Понякога се случва практически нищо да не излезе, но това е футбол и ние не сме сами в такава ситуация. Необходимо е да се справите с проблемите, които възникват пред вас, а не с тези, които могат да се случат", заяви Симеоне.

  Сподели
373