Виляреал - Барселона: Гостите ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Виляреал - Барселона: Гостите ще вземат трите точки

Виляреал - Барселона

Стадион: "Естадио Керамика", Виляреал

Дата: 25.04.2021 г.

Час: 17:15 ч.

Съдия: Карлос дел Серо

Виляреал ще посрещне Барселона в мач от 32-я кръг на Примера дивисион. Срещата е от изключително голямо значение за двата колектива и спокойно може да получи статут на "централна" за неделната програма на Ла Лига.

"Жълтата подводница" провежда сравнително добър сезон, след като тимът достигна до полуфиналите на Лига Европа и сега е на три мача от това да попадне в Шампионска лига през следващия сезон. А що се отнася до вътрешното първенство, хората на Унай Емери загубиха последния си мач с Алавес с 2:1, което е второ поражение за последните шест двубоя, като останалите четири срещи бяха спечелени. И помен няма от лошия зимен период, през който Виляреал записа 4 загуби и 5 равенства в 9 мача. Нещо повече, "жълтата подводница" вкарва голове с постоянна скорост и благодарение на последните резултати се изкачи на седмо място в таблицата за класиране, на точка от петия и шестия, съответно Реал Сосиедад и Реал Бетис.

Барселона се нуждае от още една точка, за да си гарантира участие в Шампионска лига през следващия сезон. Но целта пред каталунците е съвсем друга - спечелване на титлата в Примера дивисион, с което да оформи дубъл и да запише един от най-добрите си сезони - нещо немислимо в началото на кампанията. В момента "блаугранас" е на 5 точки от лидера Атлетико, но хората на Роналд Куман имат мач в резерв и напълно реални шансове да се преборят с "дюшекчиите". Още повече, че отборът набра отлична форма, спечелвайки 13 от последните си 15 двубоя, с една загуба от Реал Мадрид в този сегмент. При това Барселона вкара 4 и повече гола в 4 от предишните си шест срещи. Нарастващият оптимизъм идва и от представянето на Лионел Меси, който вече има 25 гола и се намира в чудесна кондиция.

Ибора от домакините е аут заради контузия. Гостите са без контузените Коутиньо, Брактвайт и Фати.

Унай Емери е опитен специалист и със сигурност има план как да даде битка на Барселона. Няма съмнение, че това ще е равностоен двубой, в който гостите ще играят водеща роля, но и атаките на домакините няма да бъдат никак безопасни. Въпреки всичко каталунците са фаворити в битката и причината да предполагаме техен успех е по-голямата класа на гостите, по-късата пейка на Виляреал и наличието в състава на "блаугранас" на Лионел Меси.

Прогноза: Виляреал - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Тер Щеген
   
Мингуеса
Пике
Ленгле
Роберто
Де Йонг
Бускетс
Педри
Алба
Гризман
Меси
Морено
Алкасер
Чуквезе
Тригуерос
Капу
Парехо
Педраса
Торес
Албиол
Фойт
   
Асенхо
 
Виляреал (Унай Емери)

Обоснована прогноза: Виляреал - Барселона 1:2

  Сподели
387