Емери: Суперлигата е американско решение


Н. Гавазов

Емери: Суперлигата е американско решение

Старши-треньорът на Виляреал Унай Емери коментира създаването на Европейската Суперлига.

"Не знам дали клубовете от Суперлигата са обсъждали своето решение с останалите или са го взели въз основа на техните възможности. Тази ситуация е от полза за най-силните клубове. Те взеха много американско решение: силните се обединяват. И ще видим какво ще се случи с останалите.

Позицията ми е противоположна на тази на Виляреал по този въпрос. Решението за създаване на Суперлигата е много важно и е важно, че в днешно време клубните лидери идват от света на бизнеса, а не от света на футбола. Необходимо е да се реши какво да се прави с клубовете от второ ниво.

Баща ми също бе играч. Застъпвам се за футбола, който трябва да се уважава. Ситуацията е напрегната, така че необмислените решения тук не са подходящи. Мненията на много хора не се вземат предвид. Виждам, че има много несъгласни. Други мълчат, защото не знаят как да се позиционират. Надявам се, че здравият разум побеждава", заяви Емери.

Напомняме, Суперлигата включва шест английски клуба: Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал и Тотнъм Хотспур. Освен тях Милан, Атлетико, Барселона, Интер, Ювентус и Реал Мадрид обявиха присъединяването си към Суперлигата.

По-рано стана известно, че един от английските клубове обмисля да се оттегли от Европейската Суперлига.

  Сподели
196